detector.media
05.03.2015 20:54
У Москві нападники жорстоко побили проукраїнського журналіста
У Москві нападники жорстоко побили проукраїнського журналіста

У ніч на 5 березня у Москві стався напад на російського активіста і журналіста Олексія Семенова, неодноразово виступав проти анексії Криму та за мир в Україні. Про це повідомляє російське видання «Грани» з посиланням на його соратника Андрія Давидова.

 

Олексій Семенов близько 2 години ночі повертався додому. За ним йшли двоє молодих людей. Несподівано вони наблизилися до журналіста, і один з них завдав йому удари битою по руці і голові. Нападники забрали сумку з ноутбуком, але не перевірили кишені жертви і не забрали телефон. Вони втекли на автомобілі, що під'їхав до місця інциденту.

 

Активіст самостійно викликав швидку і був госпіталізований. У нього перелом лівої руки та черепно-мозкова травма. У лікарні у Олексія Семенова взяв свідчення слідчий. Порушено справу за статтею про розбійний напад.

 

За словами пана Семенова, нападники діяли мовчки. Загрози йому не надходили. Активіст не зміг сказати, чи пов'язаний напад з його політичною діяльністю. «Зовні виглядає як звичайна «криміналка». На тлі нападів на активістів в інших регіонах змушує задуматися про можливий політичний підтекст. Якщо такі випадки будуть ще і ще повторюватися, не можна буде вже говорити, що це звичайна бито вуха», - сказав Олексій Семенов кореспонденту видання «Грани».

 

Нагадаємо, головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов повідомив, що 5 березня змушений йти на допит до російського МВС з приводу погроз на адресу журналістки, телеведучої Ксенії Собчак. Інцидент за участі Собчак і Венекдиктова відбувся 3 березня, під час похорон вбитого у центрі Москви опозиційного політика Бориса Нємцова.

 

відому російську телеведучу Ксенію Собчак під час прощання з убитим політиком Борисом Нємцовим в Сахаровському центрі в Москві попередили, що «вона наступна». «На виході з центру Сахарова стояли з Венедиктовим говорили про Борю. Підходить чоловік: "Майте на увазі, ви наступна, Ксенія"», - повідомила телеведуча.

 

Борис Нємцов був убитий у ніч на 28 лютого у центрі Москви чотирма пострілами у спину.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY