Freedom House заявляє, що Росія створює у Криму «інформаційне гетто»

Freedom House заявляє, що Росія створює у Криму «інформаційне гетто»

5 Березня 2015
2984

Freedom House заявляє, що Росія створює у Криму «інформаційне гетто»

2984
Freedom House заявляє, що Росія створює у Криму «інформаційне гетто»
Freedom House заявляє, що Росія створює у Криму «інформаційне гетто»

Міжнародна правозахисна організація Freedom House оприлюднила новий звіт про порушення прав людини на Кримському півострові, що був «насильно й незаконно анексований» Росією в березні 2014 року,у якому заявляється про тиск на журналістів місцевих та закордонних ЗМІ. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Як йдеться у звіті, мешканці Криму після окупації українського півострова зазнають дедалі більших і важчих порушень їхніх прав - громадянських, політичних і прав людини. Особливо постраждали кримські татари - вони, за даними Freedom House, потерпають від порушень майнових прав і залякування незалежних голосів шляхом вибіркового застосування законодавства і вживання фізичного насильства. За даними звіту, Кремль намагається придушити повідомлення про такі порушення і створює у Криму «інформаційне гетто», чинячи тиск на представників місцевих і закордонних засобів інформації.

 

Правозахисники також звертають увагу, що про багато з цих порушень у Криму не повідомляли на Заході, бо увага там нині привернена війною на сході України.

 

Росія окупувала український Крим навесні минулого року, а потім за оголошеними результатами проведеного там нелегального псевдореферендуму оголосила про анексію цієї частини території України. Світ не визнав цієї спроби анексії, Генеральна асамблея ООН оголосила «результати референдуму» такими, що не мають ніяких юридичних наслідків.

 

Нагадаємо, згідно щомісячного моніторингу Інституту масової інформації (ІМІ) у лютому зріс тиск на ЗМІ у Криму. На території Криму в лютому ІМІ зафіксував 3 випадки тиску на ЗМІ і журналістів (у січні - 2). «Зокрема, це вимоги окупаційної влади блокувати так звані «екстремістські сайти», а також відмова кримському сайту QHA в здійсненні інформаційної діяльності в Криму», - уточнює організація.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2984
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду