У США продають з аукціону книгу рівненського журналіста про Сашка Білого - кошти підуть на АТО

У США продають з аукціону книгу рівненського журналіста про Сашка Білого - кошти підуть на АТО

4 Лютого 2015
4492

У США продають з аукціону книгу рівненського журналіста про Сашка Білого - кошти підуть на АТО

4492
У США продають з аукціону книгу рівненського журналіста про Сашка Білого - кошти підуть на АТО
У США продають з аукціону книгу рівненського журналіста про Сашка Білого - кошти підуть на АТО

У Сполучених Штатах Америки продають з аукціону книгу рівненського журналіста, члена секретаріату Рівненської обласної організації НСЖУ Олександра Намозова «Життя, мов спалах» (накладом в одну тисячу примірників) про Олександра Музичка (Сашка Білого). Про це повідомили в Рівненській Спілці.

 

Усі виручені кошти організатори аукціону, за згодою автора книги, спрямовані на потреби бійців одного з добровольчих батальйонів, котрі нині відстоюють незалежність України у кровопролитних боях на Донбасі, а саме купили та передали їм сучасний позашляховик.

 

Донедавна Олександр Намозов був головним редактором Костопільської районної газети «Віче Костопільщини». Після її  закриття засновником - Костопільською районною радою - він змушений був тимчасово змінити фах і поїхати на роботу в іншу країну.

 

«В основі книги - правдива, підтверджена документами і розповідями соратників історія життя і боротьби Олександра Музичка, котрого самі рівненчани, і не тільки рівненчани, здебільшого знали, як Сашко Білий. Одні вважали і досі справедливо вважають його героєм, інші - людиною зі складним характером, нерідко - неврівноваженою, зате рішучою і безкомпромісною. Беззаперечним лишається одне: герой книги Олександра Намозова був справжнім патріотом України. І мало хто знає: всього за три місяці його перебування на війні у Чечні наприкінці дев'яностих років минулого століття Олександр Музичко став єдиним, хто отримав з рук тодішнього президента Ічкерії генерала Джохара Дудаєва найвище військове звання бригадного генерала та звання "Герой нації", і що на його честь у Грозному було названо одну з вулиць столичного міста», - йдеться у повідомленні Спілки.

 

За словами Олександра Намозова, спонсором видання книги виступив осередок організації «Правий сектор» у США. «Придбати її наразі можна лише за океаном, і то на аукціоні.  Там її продають за рекордну серед творів усіх українських письменників ціну - від 30 до 100 доларів за примірник», - каже він.

 

Нагадаємо, понад 20 журналістів Львівщини під час четвертої хвилі мобілізації отримали повістки з військкоматів. Керівник  Західного  регіонального медіацентру Міноборони України Олександр Поронюк заявив, що серед військовозобов'язаних, котрі отримали повістки,  є працівники ІА ZIK, ТРК «Львів», а також викладачі факультету журналістики Львівського держуніверситету.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду