detector.media
04.02.2015 14:30
У США продають з аукціону книгу рівненського журналіста про Сашка Білого - кошти підуть на АТО
У США продають з аукціону книгу рівненського журналіста про Сашка Білого - кошти підуть на АТО

У Сполучених Штатах Америки продають з аукціону книгу рівненського журналіста, члена секретаріату Рівненської обласної організації НСЖУ Олександра Намозова «Життя, мов спалах» (накладом в одну тисячу примірників) про Олександра Музичка (Сашка Білого). Про це повідомили в Рівненській Спілці.

 

Усі виручені кошти організатори аукціону, за згодою автора книги, спрямовані на потреби бійців одного з добровольчих батальйонів, котрі нині відстоюють незалежність України у кровопролитних боях на Донбасі, а саме купили та передали їм сучасний позашляховик.

 

Донедавна Олександр Намозов був головним редактором Костопільської районної газети «Віче Костопільщини». Після її  закриття засновником - Костопільською районною радою - він змушений був тимчасово змінити фах і поїхати на роботу в іншу країну.

 

«В основі книги - правдива, підтверджена документами і розповідями соратників історія життя і боротьби Олександра Музичка, котрого самі рівненчани, і не тільки рівненчани, здебільшого знали, як Сашко Білий. Одні вважали і досі справедливо вважають його героєм, інші - людиною зі складним характером, нерідко - неврівноваженою, зате рішучою і безкомпромісною. Беззаперечним лишається одне: герой книги Олександра Намозова був справжнім патріотом України. І мало хто знає: всього за три місяці його перебування на війні у Чечні наприкінці дев'яностих років минулого століття Олександр Музичко став єдиним, хто отримав з рук тодішнього президента Ічкерії генерала Джохара Дудаєва найвище військове звання бригадного генерала та звання "Герой нації", і що на його честь у Грозному було названо одну з вулиць столичного міста», - йдеться у повідомленні Спілки.

 

За словами Олександра Намозова, спонсором видання книги виступив осередок організації «Правий сектор» у США. «Придбати її наразі можна лише за океаном, і то на аукціоні.  Там її продають за рекордну серед творів усіх українських письменників ціну - від 30 до 100 доларів за примірник», - каже він.

 

Нагадаємо, понад 20 журналістів Львівщини під час четвертої хвилі мобілізації отримали повістки з військкоматів. Керівник  Західного  регіонального медіацентру Міноборони України Олександр Поронюк заявив, що серед військовозобов'язаних, котрі отримали повістки,  є працівники ІА ZIK, ТРК «Львів», а також викладачі факультету журналістики Львівського держуніверситету.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY