Держкомтелерадіо схвалив теми наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидання, які будуть виконані бюджетним коштом

Держкомтелерадіо схвалив теми наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидання, які будуть виконані бюджетним коштом

26 Листопада 2014
2181
26 Листопада 2014
13:53

Держкомтелерадіо схвалив теми наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидання, які будуть виконані бюджетним коштом

2181
Держкомтелерадіо схвалив теми наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидання, які будуть виконані бюджетним коштом
Держкомтелерадіо схвалив теми наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидання, які будуть виконані бюджетним коштом

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України схвалила  тематику наукових робіт, що планується виконати наступного року за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури». Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Три роботи заплановано виконати Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова» і по одній - Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво» та Українським інститутом підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси.  

 

«Книжкова палата України імені Івана Федорова» планує виконати розроблення і аналіз адміністративних даних випуску видань України у 2014 - 2015 рр. та формування електронних довідково-інформаційних ресурсів. Крім того працівники цієї установи розроблятимуть бази даних державної бібліографічної реєстрації поточних надходжень обов'язкового примірника документів України та ретроспективного фонду періодичних видань 1956 - 1957 рр. і образотворчих видань 1943 - 1946 рр. Також вони працюватимуть над остаточною редакцією національного стандарту ДСТУ «Інформація та документація. Статистичний облік випуску видань. Основні положення».

 

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» планує розробити принципи створення сучасного енциклопедичного порталу, підготовки електронної та друкованої версій Великої української енциклопедії.

 

Український інститут підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси у рамках запланованої наукової теми «Розроблення Правил технічної експлуатації» готуватиме правила організації виробничого процесу створення телевізійних та радіопрограм, визначатиме порядок використання та технічного обслуговування обладнання, основні принципи організації процесів підготовки, виробництва та проведення телепрограм.

 

Фінансування цих наукових робіт планується в межах видатків, що будуть передбачені Державним бюджетом України на 2015 рік за програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури».

 

Колегія зауважила, що після прийняття Державного бюджету України на 2015 рік, у разі необхідності, буде внесено відповідні зміни та доповнення до запропонованої тематики.

 

Нагадаємо, Держкомтелерадіо проведе у 2015 році три фестивалі телерадіопрограм, в яких Комітет виступає засновником, співзасновником чи співорганізатором. Окрім фестивалю «Кобзар єднає Україну» на базі Закарпатської ОДТРК у місті Ужгороді 9-12 вересня 2015 року має відбутися ХVІI міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». На Харківської ОДТРК 1-3 жовтня наступного року запланований XХ всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду