7-8 лютого в Запоріжжі – тренінг «Професійні стандарти висвітлення тем, пов’язаних з конфліктами»

20 Листопада 2014
4048
20 Листопада 2014
19:09

7-8 лютого в Запоріжжі – тренінг «Професійні стандарти висвітлення тем, пов’язаних з конфліктами»

4048
7-8 лютого в Запоріжжі – тренінг «Професійні стандарти висвітлення тем, пов’язаних з конфліктами»

Фонд Томсона (Великобританія) у партнерстві з Міжнародним інститутом регіональної преси та інформації (IRMI) та асоціацією «Журналістська ініціатива» починає в Україні реалізацію проекту «Професійні стандарти висвітлення тем, пов'язаних з конфліктами». Проект підтриманий Посольством Великобританії в Україні.

 

Один з основних акцентів планується зробити на обговоренні специфіки журналістської роботи по висвітленню проблем внутрішніх мігрантів, тимчасово переміщених осіб, біженців.

 

Проект складається з тренінгів, на яких, крім відпрацювання професійних методик і підготовки тематичних репортажів, журналісти зможуть зустрітися з лідерами думок, представниками органів влади, що курують рішення проблем біженців, волонтерами, добровільно взяли на себе допомогу вимушеним мігрантам. У проект залучені медійники з усіх регіонів України, і це дозволить учасникам розширити бачення проблеми, обмінятися корисною інформацією та підходами в роботі.

 

Проект передбачає також консультування редакцій провідних українських медіа міжнародними експертами щодо висвітлення проблем внутрішніх мігрантів.

 

До участі в тренінгах, які пройдуть в Запоріжжі, Львові, Полтаві та Харкові, запрошені журналісти з усієї України. Перші тренінги пройдуть в Харкові (29-30 листопада), Львові (12-13 грудня), Полтаві (16-17 січня) та Запоріжжі (7-8 лютого). Підсумковий круглий стіл у березні 2015 року збере всіх учасників проекту і дасть можливість підсумувати зроблене.

 

До участі запрошуються журналісти регіональних ЗМІ, в чиї професійні завдання входить висвітлення тем, пов'язаних з конфліктами. Усі витрати по участі - проїзд, проживання та харчування - оплачуються організаторами.

 

З питань участі необхідно зв'язатися з організаторами: irmi.ukraine@gmail.com.

 

«В умовах кризи, яку переживає українське суспільство, життєво важливою стає чесна і неупереджена інформація, відданість журналістів професійним нормам і стандартам, усвідомлення своєї відповідальності, професійні навички, - коментує виконавчий директор Інституту регіональної преси та інформації Ангеліна Солдатенко. - І це особливо важливо - висвітлювати події спокійно, делікатно і виважено, - коли йдеться про таку чутливу сфері, як внутрішні мігранти, біженці. Проект дозволить журналістам отримати рекомендації експертів, обговорити найгостріші питання у цій сфері, обмінятися досвідом - іншими словами, поглибити професійні навички з висвітлення проблем біженців».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4048
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду