detector.media
20.11.2014 19:09
7-8 лютого в Запоріжжі – тренінг «Професійні стандарти висвітлення тем, пов’язаних з конфліктами»

Фонд Томсона (Великобританія) у партнерстві з Міжнародним інститутом регіональної преси та інформації (IRMI) та асоціацією «Журналістська ініціатива» починає в Україні реалізацію проекту «Професійні стандарти висвітлення тем, пов'язаних з конфліктами». Проект підтриманий Посольством Великобританії в Україні.

 

Один з основних акцентів планується зробити на обговоренні специфіки журналістської роботи по висвітленню проблем внутрішніх мігрантів, тимчасово переміщених осіб, біженців.

 

Проект складається з тренінгів, на яких, крім відпрацювання професійних методик і підготовки тематичних репортажів, журналісти зможуть зустрітися з лідерами думок, представниками органів влади, що курують рішення проблем біженців, волонтерами, добровільно взяли на себе допомогу вимушеним мігрантам. У проект залучені медійники з усіх регіонів України, і це дозволить учасникам розширити бачення проблеми, обмінятися корисною інформацією та підходами в роботі.

 

Проект передбачає також консультування редакцій провідних українських медіа міжнародними експертами щодо висвітлення проблем внутрішніх мігрантів.

 

До участі в тренінгах, які пройдуть в Запоріжжі, Львові, Полтаві та Харкові, запрошені журналісти з усієї України. Перші тренінги пройдуть в Харкові (29-30 листопада), Львові (12-13 грудня), Полтаві (16-17 січня) та Запоріжжі (7-8 лютого). Підсумковий круглий стіл у березні 2015 року збере всіх учасників проекту і дасть можливість підсумувати зроблене.

 

До участі запрошуються журналісти регіональних ЗМІ, в чиї професійні завдання входить висвітлення тем, пов'язаних з конфліктами. Усі витрати по участі - проїзд, проживання та харчування - оплачуються організаторами.

 

З питань участі необхідно зв'язатися з організаторами: irmi.ukraine@gmail.com.

 

«В умовах кризи, яку переживає українське суспільство, життєво важливою стає чесна і неупереджена інформація, відданість журналістів професійним нормам і стандартам, усвідомлення своєї відповідальності, професійні навички, - коментує виконавчий директор Інституту регіональної преси та інформації Ангеліна Солдатенко. - І це особливо важливо - висвітлювати події спокійно, делікатно і виважено, - коли йдеться про таку чутливу сфері, як внутрішні мігранти, біженці. Проект дозволить журналістам отримати рекомендації експертів, обговорити найгостріші питання у цій сфері, обмінятися досвідом - іншими словами, поглибити професійні навички з висвітлення проблем біженців».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY