Як одеситам ЗМІ розповіли, що світла не буде 2—3 місяці

11 Грудня 2022
7599
11 Грудня 2022
19:48

Як одеситам ЗМІ розповіли, що світла не буде 2—3 місяці

7599
Як одеситам ЗМІ розповіли, що світла не буде 2—3 місяці

Із анонімних телеграмканалів в топові медіа за 1 годину. Це про те, як вчора ввечері одеситам розказали, що світла не буде «2-3 місяці і потрібно виїзжати з міста».

21:16 – телеграм-канал «Реальная война» (1,4 млн аудиторія) публікує «В Одессе света может не быть 2-3 месяца» і скрін допису департаменту Одеської ОДА (вийшов близько 19:00) з «неутешающим прогнозом».

21:19 – пост на ТГ-Труха (2,7 млн) - «В Одессе света может не быть 2-3 месяца из-за последней атаки рф».

21:37 – пост на ТГ-Униан (0,9 млн) і далі понеслося…

22-23:00 публікації в топових українських медіа – всеукраїнських і регіональних. У заголовку присутні комбінації «довго не буде світла» та «виїзжайте».

23:03 – спростування на «Детектор медіа» з посиланням на речника Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

23:00+ нормальні публікації в нормальних медіа, у яких про відновлення інфраструктури за 2-3 місяці, а не світла.

Коротко, що було в пості департаменту Одеської ОДА (зараз видалений): світла не буде довго, на відновлення системи потрібно буде 2-3 місяці і якщо вам не зручно без світла – краще виїзжайте з Одеси. Текст був написаний заплутано і читався неоднозначно – можна і про відсутність світла зрозуміти і про відновлення системи.

На момент публікації новин в медіа, не було жодної заяви ДТЕК/Одеської ОДА, яка підтверджувала пост Департаменту Одеської ОДА. Натомість, Зеленський у вечірньому зверненні говорив, що світла може не бути кілька днів. І так, в той момент, світло вже було у деяких районах Одеси.

Спростування першим опублікувала Труха (в 22:38) з скріном коментаря під постом у ФБ ДТЕК в Одесі (це ще не була офіційна заява).

Хайп такий хайп, що за ним не видно шкоди для людей(

Ps: моніторила руками, могла пропустити публікації в ТГ, які були раніше 21:16.

Джерело: фейсбук-сторінка Оксани Мороз

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7599
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду