detector.media
Оксана Мороз
«Детектор медіа»
11.12.2022 19:48
Як одеситам ЗМІ розповіли, що світла не буде 2—3 місяці

Із анонімних телеграмканалів в топові медіа за 1 годину. Це про те, як вчора ввечері одеситам розказали, що світла не буде «2-3 місяці і потрібно виїзжати з міста».

21:16 – телеграм-канал «Реальная война» (1,4 млн аудиторія) публікує «В Одессе света может не быть 2-3 месяца» і скрін допису департаменту Одеської ОДА (вийшов близько 19:00) з «неутешающим прогнозом».

21:19 – пост на ТГ-Труха (2,7 млн) - «В Одессе света может не быть 2-3 месяца из-за последней атаки рф».

21:37 – пост на ТГ-Униан (0,9 млн) і далі понеслося…

22-23:00 публікації в топових українських медіа – всеукраїнських і регіональних. У заголовку присутні комбінації «довго не буде світла» та «виїзжайте».

23:03 – спростування на «Детектор медіа» з посиланням на речника Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

23:00+ нормальні публікації в нормальних медіа, у яких про відновлення інфраструктури за 2-3 місяці, а не світла.

Коротко, що було в пості департаменту Одеської ОДА (зараз видалений): світла не буде довго, на відновлення системи потрібно буде 2-3 місяці і якщо вам не зручно без світла – краще виїзжайте з Одеси. Текст був написаний заплутано і читався неоднозначно – можна і про відсутність світла зрозуміти і про відновлення системи.

На момент публікації новин в медіа, не було жодної заяви ДТЕК/Одеської ОДА, яка підтверджувала пост Департаменту Одеської ОДА. Натомість, Зеленський у вечірньому зверненні говорив, що світла може не бути кілька днів. І так, в той момент, світло вже було у деяких районах Одеси.

Спростування першим опублікувала Труха (в 22:38) з скріном коментаря під постом у ФБ ДТЕК в Одесі (це ще не була офіційна заява).

Хайп такий хайп, що за ним не видно шкоди для людей(

Ps: моніторила руками, могла пропустити публікації в ТГ, які були раніше 21:16.

Джерело: фейсбук-сторінка Оксани Мороз

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY