Як змінилась моя робота під час війни

Як змінилась моя робота під час війни

24 Березня 2022
2245
24 Березня 2022
09:32

Як змінилась моя робота під час війни

Юлія Сухаревська
Керівниця регіональної редакції «Сьогодні» каналів «Україна» і «Україна 24»
2245
І куди ми з колегами поїдемо святкувати перемогу.
Як змінилась моя робота під час війни
Як змінилась моя робота під час війни

Привіт, мене звати Юлія Сухаревська. Мені 38 років. Вісім з них я працюю з регіональною редакцією каналів «Україна» і «Україна 24».

Я переселенка з Луганська. У 2014 році мені довелося розпочати нове життя у Києві. Усі ці вісім років я робила і роблю те, що вмію найкраще: будую ефективну віддалену команду — якщо ви зустрічали у мережі хештег #регіонизебест, то я його авторка.

У нас є кілька правил, які регламентують роботу редакції. Головне: хоч би що сталося, я маю знати перша. Так я і дізналася про війну. Близько п’ятої мені подзвонила Іра Антонюк, наша власна кореспондентка у Харкові, і сказала: «Юль, нас бомблять».

З тієї п’ятої ранку 24 лютого вся наша робота змінилася. А власкори з прикордонних регіонів раптово стали воєнкорами. Та ж Іра Антонюк вмикалася в прямий ефір уже о восьмій. Тоді канали ще не об’єдналися у спільний марафон, а наша «Україна 24», як і належить інформаційному каналу, швидко  змінила сітку. Війна.

Під координацією діджитал-команди ми долучилися до наповнення сайту, стрічок у соцмережах. І продовжуємо це робити. Щоранку і ввечері, окрім оперативної інформації та власних сторі, ми готуємо зведення від власкорів з усієї України. Ви їх можете читати в наших телеграм-каналах.

Чи змінилася моя робота? Я пишу це в День народження оператора з Маріуполя  Дмитра Кузминського. Зв’язку з ним немає з 2 березня. Ми продовжуємо пошуки. Кожен ранок у мене починається з цих клятих пошуків: хто з гарячих регіонів не відповідає, хто захворів, кому потрібна термінова допомога, кому — бронежилет.

З міркувань безпеки я не можу вам сказати, скільки у нас кореспондентів і де вони зараз. Але будьте певні: усі працюють. І хоч скільки я повторюю: треба відпочити, треба сховатися, треба виїхати, — ідуть і документують злочини проти людяності, документують людяність.

Вони — амбасадори своїх міст. Навіть зараз вимушені переселенці підходять самі: «О! Я вас знаю, ви Олексій Керман, канал “Україна”. Давайте я вам розкажу про Попасну». І розказують, довіряють зафільмувати своє горе і свою мужність.

Чи змінилася моя робота? Троє моїх — два телеоператори і один журналіст — мобілізовані. Захищають країну. Не розголошують, де служать, не жаліються, лише впевнено заспокоюють: переможемо.

Ми знімаємо волонтерів, спротив у тимчасово окупованих населених пунктах, евакуаційні потяги, історії кохання на війні, наших рятувальників, наших мужніх пенсіонерів, двічі переселенців, народження дітей, пошуки тварин, кордони, гуманітарку. Війну. І життя.

Координують і готують до ефіру цей інформаційний масив регіональні редакторки. У нас є зрозумілий графік чергування, бо працюємо і вдень, і вночі.

Ми робимо щоденні прямі включення для двох ефірів — спільного марафону і марафону іномовлення «FreeДом». Наші кореспонденти — універсальні. Шукають і збирають інформацію, перевіряють в офіційних джерелах, знімають і монтують смартфонами. Після війни кілька з них стануть медіатренерами. Бо ті практичні навички, які вони отримали зараз, будуть потрібні й надалі.

Легко працювати з людьми, які мають однакові цінності. До війни я була студенткою другого року на корпоративній програмі МВА в Міжнародному інституті менеджменту. Так от там ми часто з викладачами розмірковували про роль лідера, корпоративну культуру. Я ділилася з колегами своєю методикою з побудови віддаленої команди у стилі ком‘юніті. Основа ком‘юніті — це саме цінності.

Починаючи від «у горі та в радості», бо живемо один в одного, закінчуючи «де святкуватимемо перемогу, бо ми вже змонтували кліп». І відповіді є: хто як, а ми поїдемо у Маріуполь.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2245
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Artem
763 дн. тому
#регіонизебест !!!
Artem
763 дн. тому
#регіонизебест ????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду