«Українське радіо» нарешті охопило всі обласні центри

31 Липня 2020
1794
31 Липня 2020
15:39

«Українське радіо» нарешті охопило всі обласні центри

Вадим Міський
Програмний директор ГО «Детектор медіа», член Наглядової ради Суспільного мовлення
1794
«Українське радіо» нарешті охопило всі обласні центри

«Українське радіо» тепер мовить на FM в усіх обласних центрах (крім окупованих територій, там інший вид сигналу). Останні два передавачі – в Одесі та Івано-Франківську – працюють відсьогодні.

П'ять років тому, коли я обрався в Наглядову раду НСТУ, покриття УР було жалюгідним: FM частот практично не було, середні хвилі мовили в окремі години, проводова мережа (т.зв. «брехунці») стрімко скорочувалася. Втрачалася аудиторія. Мені це особливо боліло, бо я фактично виріс на «Українському радіо» – радіоточка висіла прямо над ліжком, і це було величезне пізнавальне вікно у світ.

Відновлення мереж мовлення стало для мене однією зі стратегічних задач, над якою ми працювали спільно з Дмитром Хоркіним, Миколою Чернотицьким, Зурабом Аласанією, Ольгою Герасим’юк, Сергієм Костинським, Тетяною Лебедєвою, Світланою Остапою, Олегом Чернишем, Уляною Фещук, Наталією Лигачовою, Дмитром Грузинським та багатьма іншими світлими людьми в останні роки. Ми провели багато годин в індивідуальних та колективних дискусіях, переписках про формат розгортання мереж, пошуках частотного ресурсу та пріоритети. Часто палко сперечалися, не погоджувалися одне з одним. Але змогли. НИЗЬКИЙ ВАМ УКЛІН, колеги, за рішучість і наполегливість у досягненні мети.

Тим, хто не вірив, посміхався, підлабузничав критикам і радів нашим проблемам – теж дякую. Завдяки вам у нас було більше рішучості. Ну, і подивіться тепер – де ви, а де радіостанції НСТУ.

«Українське радіо» на сьогодні є найпотужнішим інформаційним радіо в країні – і за якістю контенту, і за розміром аудиторії, і за цитованістю, і за рейтингами, а тепер вже і за покриттям. Окрім традиційних технологій, «Українське радіо» вже має потужні діджитальні стрімінгові сервіси, а у близьких планах – розвиток подкастингу.

Не менш важливою задачею для Суспільного є відновити радіомовлення на середніх хвилях, і для цього треба спільно з Кабміном у найближчий час віднайти кошти. Передусім, в інтересах слухачів окупованих територій, куди інший сигнал доставити важко, але й важливо не забути про мешканців сіл материкової України, в котрих нема покриття FM. Це теж подужаємо.

Все буде Україна! Всюди буде «Українське радіо»!

Джерело: фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1794
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду