detector.media
Вадим Міський
31.07.2020 15:39
«Українське радіо» нарешті охопило всі обласні центри

«Українське радіо» тепер мовить на FM в усіх обласних центрах (крім окупованих територій, там інший вид сигналу). Останні два передавачі – в Одесі та Івано-Франківську – працюють відсьогодні.

П'ять років тому, коли я обрався в Наглядову раду НСТУ, покриття УР було жалюгідним: FM частот практично не було, середні хвилі мовили в окремі години, проводова мережа (т.зв. «брехунці») стрімко скорочувалася. Втрачалася аудиторія. Мені це особливо боліло, бо я фактично виріс на «Українському радіо» – радіоточка висіла прямо над ліжком, і це було величезне пізнавальне вікно у світ.

Відновлення мереж мовлення стало для мене однією зі стратегічних задач, над якою ми працювали спільно з Дмитром Хоркіним, Миколою Чернотицьким, Зурабом Аласанією, Ольгою Герасим’юк, Сергієм Костинським, Тетяною Лебедєвою, Світланою Остапою, Олегом Чернишем, Уляною Фещук, Наталією Лигачовою, Дмитром Грузинським та багатьма іншими світлими людьми в останні роки. Ми провели багато годин в індивідуальних та колективних дискусіях, переписках про формат розгортання мереж, пошуках частотного ресурсу та пріоритети. Часто палко сперечалися, не погоджувалися одне з одним. Але змогли. НИЗЬКИЙ ВАМ УКЛІН, колеги, за рішучість і наполегливість у досягненні мети.

Тим, хто не вірив, посміхався, підлабузничав критикам і радів нашим проблемам – теж дякую. Завдяки вам у нас було більше рішучості. Ну, і подивіться тепер – де ви, а де радіостанції НСТУ.

«Українське радіо» на сьогодні є найпотужнішим інформаційним радіо в країні – і за якістю контенту, і за розміром аудиторії, і за цитованістю, і за рейтингами, а тепер вже і за покриттям. Окрім традиційних технологій, «Українське радіо» вже має потужні діджитальні стрімінгові сервіси, а у близьких планах – розвиток подкастингу.

Не менш важливою задачею для Суспільного є відновити радіомовлення на середніх хвилях, і для цього треба спільно з Кабміном у найближчий час віднайти кошти. Передусім, в інтересах слухачів окупованих територій, куди інший сигнал доставити важко, але й важливо не забути про мешканців сіл материкової України, в котрих нема покриття FM. Це теж подужаємо.

Все буде Україна! Всюди буде «Українське радіо»!

Джерело: фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY