Гордон просто не зміг вчасно зупинитися

18 Травня 2020
3683
18 Травня 2020
20:22

Гордон просто не зміг вчасно зупинитися

Дмитро Золотухін
Медіаексперт, виконавчий директор громадської організації «Інститут постінформаційного суспільства»
3683
Гордон просто не зміг вчасно зупинитися

Колись "на зарє Громадського" та у розпал війни з рашистами, у них в хабі була дискусія із запрошеними іноземними експертами. Насті Станко тоді закидали її журналістську роботу з представниками проросійських терористів.

Вона вяленько відмахувалася, що це, ніби, така журналістська професія - працювати з обома сторонами і демонструвати усе об'єктивно.

Дискусія на івенті Громадського вже почала накалятися, аж ось ліберальні, але героїчні журналісти Громадського закликали запрошеного представника з британського телеканалу (може BBC, вже не пам'ятаю) включитися і дати "атвєт знатоков".

Тоді сивочолий і втомлений нарзаном британський журналіст узяв слово і розповів про їхню вітчизняну дискусію щодо можливості надання ефірного часу представникам Ірландської Республіканської Армії (ІРА). Він розказав, що аргументи були ті самі. Але тоді, експертна спільнота британських вотчдогів (яка, в першу чергу, існує, на відміну від української) вирішила, що, оскільки, одним з засобів ІРА є терористична діяльність, яка включає сіяння страху шляхом медіа-впливу на громадян, то надання ефірного часу представникам ІРА - це сприяння тероризму...

Коротше, ІРА на телевізорі не було. А Настя Станко якось швиденько ту дискусію згорнула.

Я от нещодавно бачив, як пан Гордон з пані Бацман п'ють горілку за сайт "Гордон". Мабуть, просто не змогли вчасно зупинитися. Журналісти теж люди!

Джерело: Фейсбук

Від редакції: Дмитро Гордон випустив відеоінтерв'ю з депутаткою Держдуми Наталею Поклонською та колишнім ватажком бойовиків ОРДЛО Ігорем Гіркіним (Стрілком).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду