Інфіковані метушнею

Інфіковані метушнею

19 Березня 2020
1271
19 Березня 2020
18:02

Інфіковані метушнею

Дар'я Малахова
акторка, ведуча, рестораторка
1271
Інфіковані метушнею
Інфіковані метушнею

До цього вірусу я відкривала очі і розуміла, що маю кудись бігти, бо всі так роблять, ніби я прокинулася на даху потягу, якій прямує в щасливе майбутне і всім туди треба, і ніби - і мені. В мене було постійне відчуття, що я не єфективна, лінива, заторможена, фрігідна, хоча, якщо чесно на даху мені було добре і їхати мені нікуди не треба було. Я стояла в черзі за успіхом, хоча він мені і не був потрібен. Там я побудувала свій маленькій мезонін і ніхто не помічав, що, в принципі я і не хотіла рухатися, просто потяг рухався.

Іде четвертий день самоізоляції. Я помітила родимку над губою в мого сина Олівера. Це був один із найзмістовніших моментів за останню декаду. Вона така сама як і у мене, але цілих сім років я її не помічала. Вимила підлогу, ледь не вмерла і розуміла, що наша Віра просто робот, якій все встигає і не втомлюється. Буду тепер ще більше цінувати її, бо мами вже немає і вона мені як рідна. Приготувала гуляш, китайську їжу, пиріг з персиками і багато ще всього, як і кожен з вас. Кава тепер не збігає нікуди бо я стою і чекаю, дивлюсь на цей кратер мокка апарату - все заспокоїлося. Я не комбіную справи. Їм не відповідаючи на імейли, спілкуюсь з дітьми дивлячись їм в очі, намащую себе кремом і чекаю, а не одразу одягаю одяг, як раніше. Єдине що, додумалася - коли гуляю з Брі, беру з собою вино в термо горнятко, щоб балдіти поки собака робить свої справи.

Тільки почали оживати почуття. Ми всі ніби почали виходити з коматозу, де не було часу підняти очі на того з ким спиш. Оце зараз час опинитися в дивній ситуації. Ти роками жив з людиною і тільки зараз розумієш, що це подарунок долі або навпаки і бути на карантині разом рай або пекло. А ще, стаються дива, сьогодні дві дуже зайнятті людини мені зателефонували і просто ми говорили голосом. Не аудіо повідомленнями, не чатом, картинками, мемами, а голосом.
Ті емоджі зараз не потрібні - можна просто описати свої почуття, почути відповідь, відчути людину, спілкуватися.

Помітила як пахне листя у рослин вдома, як дитячі пальці тримають мене за шию, зрозуміла чого хочу від цого життя - якщо продовжу дихати. В мене ж були важливі плани, але я забула про те, як я хотіла жити і ким я є.

Дійсно, дивне відчуття, ніби це попередження для всіх нас, що життя дійсно слід жити так, ніби в будь-який не залежний від тебе момент - його може не стати. Дурнувате створіння людина, тільки під страхом смерті може зупинитися і щукати зміст життя.

Позавчора я написала текст якій ви охоче лайкали, але мій Олександр Положинський сказав, що йому треба українською. Тож лови, мій друже - людина, яка завжди жила так, як я тільки починаю.

Люблю.

Текст та фото: www.facebook.com/dasha.malakhova

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду