Історія чорнухи про посла

27 Липня 2019
4631
27 Липня 2019
13:40

Історія чорнухи про посла

Сергій Сидоренко
головний редактор «Європейської правди»
4631
Історія чорнухи про посла

Пишу цей пост, бо не сприймаю чорнуху і мочилово. Ще менше сприймаю мочилово наших послів (не плутати з критикою, між ними відстань нескінченна).

Але ця історія взагалі унікальна, із таким не стикався. Дуже схоже, що зараз, у період тотальної зміни еліт у державі, хтось не проти витратити живі гроші, щоби порозставляти своїх дипломатів, і точково повибивати "незручних".

Тому маю дуууже велику підозру, що конкретно та чорнуха, про яку йдеться, лягла на стіл когось на Банковій для ухвалення рішення. 

Чи спрацювало - не знаю. Сподівася, що ні, бо у хвилю звільнених цей посол не потрапив. Та й подіяти мочиловотекст міг лише у разі якщо ухвалювати рішення в обхід Пристайка (для нього, як і для будь-якого дипломата, брєдовість тексту очевидна, але для людини зі сторони - не факт).

Отже, знайомтеся. Вероніка Міронова

Авторка тексту-мочилова на Обозревателі. Хто хоче насолодитися, лінк тут. Хто не хоче - коротко переповім (там лонгрід). Текст підписаний псевдо "Алексей Иванов" без фото, а реально це "сміттевий" аккаунт на обозі, створений саме для таких текстів. Реальна авторка у розмові зі мною мала необережність підтвердити, що справді його писала вона (я запевнив її, що готую матеріал про послів і попросив поділитися даними, вона пообіцяла, а потім, як з'ясувала що щось пішло не так - перейшла до какієвашідоказатєльства, ггг).

Отже, у тексті спочатку розповідається про те, як класно працює посол РФ у Відні. При чому пояснюється так, що якби не фактологічна плутанина (ну не відчуває автор відмінності між ПАРЄ і Європарламентом), то складалося би враження, що читаю звіт МІДРФ.

А коли компліментарна частина закінчується, починається розповідь про те, як погано працює наш посол Олександр Щерба. А ще - про те, що посольство чи то тирить, чи то неефективно витрачає кошти. Із нібито документами.

І байдуже, що у сканах документів написане зовсім не те, що у тексті - хто ж буде читати та розбиратися? Адже текст має іншу мету.

До авторки, пані Вероніки, у мене питань немає. Очевидно, що пані просто без принципів, що гроші не пахнуть, а її репутація, через відсутність такої, від мого посту не сильно постраждає.

Та найбільше цікавить інше.

Як розповіла авторка, коли не знала, що саме я буду писати, її навіть командирували до Відня для підготовки тексту. Тобто бюджет був ну ніяк не нульовий.

Спрашиваєцца: кому та навіщо треба викидати гроші для мочилова нашого посла, який і без того скоро закінчує каденцію? (Щерба працює у Австрії з 2014 року, і колись цей час добіжить завершення.)

І чи не пов'язана ця чорнуха із боротьбою за місце посла в США, відголоски якої ми зараз чуємо?

Я відповіді, чесно, не маю. Намагався "покопати" тему, але без успіху. Тому текст, який я хотів би про це написати, виродився у пост.

PS. Перед тим, як написати пост, радився у стрічці з колегами, чи писати на загал, чи обмежитися журн.цехом - і обрав перше. Бо гра на стороні руських у гібридній війні - це вже не дуже "цехове". Навіть якщо людині дуже потрібні гроші.

UPD: пані не лише голосом, а й письмово визнала, що це вона написала чорнуху. А потім вирішила потерти і все заперечити, яка наївність, ггг.
Тому додаю скріни.

Джерело: Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4631
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду