detector.media
Сергій Сидоренко
27.07.2019 13:40
Історія чорнухи про посла

Пишу цей пост, бо не сприймаю чорнуху і мочилово. Ще менше сприймаю мочилово наших послів (не плутати з критикою, між ними відстань нескінченна).

Але ця історія взагалі унікальна, із таким не стикався. Дуже схоже, що зараз, у період тотальної зміни еліт у державі, хтось не проти витратити живі гроші, щоби порозставляти своїх дипломатів, і точково повибивати "незручних".

Тому маю дуууже велику підозру, що конкретно та чорнуха, про яку йдеться, лягла на стіл когось на Банковій для ухвалення рішення. 

Чи спрацювало - не знаю. Сподівася, що ні, бо у хвилю звільнених цей посол не потрапив. Та й подіяти мочиловотекст міг лише у разі якщо ухвалювати рішення в обхід Пристайка (для нього, як і для будь-якого дипломата, брєдовість тексту очевидна, але для людини зі сторони - не факт).

Отже, знайомтеся. Вероніка Міронова

Авторка тексту-мочилова на Обозревателі. Хто хоче насолодитися, лінк тут. Хто не хоче - коротко переповім (там лонгрід). Текст підписаний псевдо "Алексей Иванов" без фото, а реально це "сміттевий" аккаунт на обозі, створений саме для таких текстів. Реальна авторка у розмові зі мною мала необережність підтвердити, що справді його писала вона (я запевнив її, що готую матеріал про послів і попросив поділитися даними, вона пообіцяла, а потім, як з'ясувала що щось пішло не так - перейшла до какієвашідоказатєльства, ггг).

Отже, у тексті спочатку розповідається про те, як класно працює посол РФ у Відні. При чому пояснюється так, що якби не фактологічна плутанина (ну не відчуває автор відмінності між ПАРЄ і Європарламентом), то складалося би враження, що читаю звіт МІДРФ.

А коли компліментарна частина закінчується, починається розповідь про те, як погано працює наш посол Олександр Щерба. А ще - про те, що посольство чи то тирить, чи то неефективно витрачає кошти. Із нібито документами.

І байдуже, що у сканах документів написане зовсім не те, що у тексті - хто ж буде читати та розбиратися? Адже текст має іншу мету.

До авторки, пані Вероніки, у мене питань немає. Очевидно, що пані просто без принципів, що гроші не пахнуть, а її репутація, через відсутність такої, від мого посту не сильно постраждає.

Та найбільше цікавить інше.

Як розповіла авторка, коли не знала, що саме я буду писати, її навіть командирували до Відня для підготовки тексту. Тобто бюджет був ну ніяк не нульовий.

Спрашиваєцца: кому та навіщо треба викидати гроші для мочилова нашого посла, який і без того скоро закінчує каденцію? (Щерба працює у Австрії з 2014 року, і колись цей час добіжить завершення.)

І чи не пов'язана ця чорнуха із боротьбою за місце посла в США, відголоски якої ми зараз чуємо?

Я відповіді, чесно, не маю. Намагався "покопати" тему, але без успіху. Тому текст, який я хотів би про це написати, виродився у пост.

PS. Перед тим, як написати пост, радився у стрічці з колегами, чи писати на загал, чи обмежитися журн.цехом - і обрав перше. Бо гра на стороні руських у гібридній війні - це вже не дуже "цехове". Навіть якщо людині дуже потрібні гроші.

UPD: пані не лише голосом, а й письмово визнала, що це вона написала чорнуху. А потім вирішила потерти і все заперечити, яка наївність, ггг.
Тому додаю скріни.

Джерело: Фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY