Хто й де відкрив Veteran Hub – версії «UA: Першого», СТБ і «Києва»

2 Листопада 2018
1274
2 Листопада 2018
15:39

Хто й де відкрив Veteran Hub – версії «UA: Першого», СТБ і «Києва»

1274
Хто й де відкрив Veteran Hub – версії «UA: Першого», СТБ і «Києва»

Подивилася новини на кількох каналах. Цікавою виявилася новина про Veteran Hub. Кожен канал дав її по-своєму. Нібито стандарти для новин мають бути для всіх одні, але ж є особливості міжканальних та інших стосунків.

Зокрема, глядачі СТБ дізналися, що відкрився Veteran Hub і що відкрився він завдяки фондам Олени Пінчук і Віктора Пінчука (звичайно синхрони і Віктора, і Олени теж були). Але де він відкрився, залишилося загадкою для глядача. На СТБ очевидно вирішили, що згадувати Суспільне, а саме там відкрився Veteran Hub, – це зайвий раз його піарити.

«UA:Перший» кілька разів згадав, що Veteran Hub відкрився в телецентрі Суспільного, але словом не прохопився, що це стало можливим завдяки фондам Пінчуків.

Ну, а на каналі «Київ» головним спікером у сюжеті став Кличко, який сказав: «Тільки спільними зусиллями ми, об'єднавши наші зусилля, ми можемо це зробити...». Про те, що хаб відкрився в приміщенні телецентру «Олівець» на «Києві» сказали, а що завдяки фондам Пінчуків – ні.

Колись нам прес-служба КМДА надіслала прес-реліз про одну подію, організатором якої була якась громадська організація. Прес-реліз називався «Відбулася подія», а далі як завжди: міський голова виступив на якійсь конференції бла-бла-бла. Тобто для прес-служби КМДА головна подія була в тому, що мер в черговий раз десь виступив.

По-моєму, наші канали забувають про повагу до глядача і постійно порушують статтю 6 Кодексу етики українського журналіста: «Повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов’язком журналіста. Журналісти та редактори повинні здійснювати кроки для перевірки автентичності усіх повідомлень, відео- та аудіоматеріалів, отриманих від представників загалу, фрілансерів, прес-служб та інших джерел».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду