detector.media
Світлана Остапа
02.11.2018 15:39
Хто й де відкрив Veteran Hub – версії «UA: Першого», СТБ і «Києва»

Подивилася новини на кількох каналах. Цікавою виявилася новина про Veteran Hub. Кожен канал дав її по-своєму. Нібито стандарти для новин мають бути для всіх одні, але ж є особливості міжканальних та інших стосунків.

Зокрема, глядачі СТБ дізналися, що відкрився Veteran Hub і що відкрився він завдяки фондам Олени Пінчук і Віктора Пінчука (звичайно синхрони і Віктора, і Олени теж були). Але де він відкрився, залишилося загадкою для глядача. На СТБ очевидно вирішили, що згадувати Суспільне, а саме там відкрився Veteran Hub, – це зайвий раз його піарити.

«UA:Перший» кілька разів згадав, що Veteran Hub відкрився в телецентрі Суспільного, але словом не прохопився, що це стало можливим завдяки фондам Пінчуків.

Ну, а на каналі «Київ» головним спікером у сюжеті став Кличко, який сказав: «Тільки спільними зусиллями ми, об'єднавши наші зусилля, ми можемо це зробити...». Про те, що хаб відкрився в приміщенні телецентру «Олівець» на «Києві» сказали, а що завдяки фондам Пінчуків – ні.

Колись нам прес-служба КМДА надіслала прес-реліз про одну подію, організатором якої була якась громадська організація. Прес-реліз називався «Відбулася подія», а далі як завжди: міський голова виступив на якійсь конференції бла-бла-бла. Тобто для прес-служби КМДА головна подія була в тому, що мер в черговий раз десь виступив.

По-моєму, наші канали забувають про повагу до глядача і постійно порушують статтю 6 Кодексу етики українського журналіста: «Повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов’язком журналіста. Журналісти та редактори повинні здійснювати кроки для перевірки автентичності усіх повідомлень, відео- та аудіоматеріалів, отриманих від представників загалу, фрілансерів, прес-служб та інших джерел».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY