Як Росія прагне розвалити стосунки України та Польщі

Як Росія прагне розвалити стосунки України та Польщі

3 Квітня 2017
4559
3 Квітня 2017
12:53

Як Росія прагне розвалити стосунки України та Польщі

Роман Реведжук
Незалежний журналіст, громадський діяч, волонтер.
4559
«Наша національна ідея – це безпека власної країни»
Як Росія прагне розвалити стосунки України та Польщі
Як Росія прагне розвалити стосунки України та Польщі

На сьогодні РФ використовує не тільки своїх військових, але й впроваджує гібридні матерії пропаганди та застосовує різні технології у власній агресії проти інших країні. Ми це бачимо на власному прикладі, тому не потрібно недооцінювати роботу спецслужб та інформаційну політику. Останнє є основним інструментом війни з боку агресора. РосФед впроваджує свої спецоперації, котрі працюють на підпалювання як внутрішніх, так і зовнішніх конфліктів, цілком у законний спосіб на території інших країн.

От, наприклад, у нас активно працюють наступні проекти:

1. «Яндекс Таксі» – збір контактів, для того, щоб використовувати їх задля інформаційної розсилки.

2. Соціальні мережі, через які ведеться масова пропаганда. Наприклад, гра «Синій Кит», що призвела до масових суїцидів дітей, також була впроваджена через соціальну мережу «Вконтакте».

3. Прихована форма пропаганди через цитати «великих» людей, пишуть їх фахівці «ідей русского міра» російською мовою. А вони працюють на підсвідомому рівні глядачів.

В Україні вже понад 10 років за допомогою поплічників ведеться робота над розпалюванням внутрішніх конфліктів. Але РФ не отримала того результату, на який розраховувала. Україна хоч і повільно, але йде вперед, розвиваючись демократично. Тому РФ зараз активно працює над розпалюванням зовнішніх конфліктів. Якщо для внутрішніх в Україні використали націонал-патріотизм (нав’язування та маніпуляція національним героїзмом), то для зовнішніх використовують справжній шовінізм («кров російських дітей», «вбивати синичок», «розп’яті діти») і т.д..

ВАЖЛИВО:

Зараз Росія готує тактичний зовнішній конфлікт, який може бути зав’язаний через ведення фальшивої пропаганди РФ на території Польщі. Все базується на тому ж націонал-патріотизмі, але вже використовується шовіністський трюк: «бандерівці, націоналісти» тільки в збоченій формі, він подається ніби з боку поляків (Волинська різня, Територіальні запити, борги Українців перед Польщею) і т.д.

Ще два місяці тому звертався до СБУ, акцентував увагу на тому, що з боку Росії можуть бути неочікувані дії і робитимуться вони в напрямку розвалу стосунків між нами та Польщею. Адже зараз, б’ючись в конвульсіях на межі свого внутрішнього конфлікту, російські спецслужби будуть робити все, щоб інформаційно відволікати увагу від себе з боку світу, та водночас показувати негативні сторони України.

Україна – це обраний Росією форпост, недаремно адепти «русскава міра» називають її «окраїною». Тоді в СБУ мене запевнили, що зараз дуже потужні та міцні стосунки між нашими країнами і це не є найбільшою національною загрозою. У результаті за останній місяць вчинено ряд провокацій, які призвели до тимчасового переривання дипломатичних стосунків між нашими країнами.

На завершення хочу сказати: рішення Польщі про тимчасове закриття дипломатичних установ було абсолютно емоційним та безглуздим. Люди не отримують віз, Польща недоотримає звиклу порцію заробітчан на полуничний сезон, відповідно, українські заробітчани привезуть менше зароблених грошей в Україну. Маю припущення, що це тільки початок провокацій. Польща прекрасно розуміє, з ким маємо справу. Тому в цей час ми повинні не емоційно приймати рішення, а виважено, обдумувати всі кроки та залучати в інформаційне середовище авторитетів громадськості, котрі в напрямку народної дипломатії будуть працювати з населенням, гаситимуть вогонь зла та сіятимуть зерно любові. Механізм інформаційної народної дипломатії повинен бути задіяний по обидві сторони, щоб працювати на випередження. В Україні сьогодні й без того проблем вистачає, і Польщі поводитись як наляканому дитинчаті – не личить.

Як я вже говорив, будуть застосовуватися брудні технології, використовуючи найохайніші націонал-патріотичні напрямки, як з боку України, так і з боку Польщі. Зараз розпалити конфлікт проти України з боку Європи – це питання життя і смерті для Російської Федерації.

Кожен українець має бути частиною служби безпеки нашої країни, пильнувати національні інтереси, створювати максимальний дискомфорт для ворога.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4559
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юлия Валова
2550 дн. тому
Согласна практически со всем. Но ещё есть уникальная вещь, когда не работает сама служба безопасности. Вот автор пишет что обращался, а в результате - результат... Поетому государственную структуру чынуш надо сменить. И ещё, мы на самом деле во многом сами виновати в своих бедах, потому что думать, нам не запрещали то!
Юрій Стефанко
2551 дн. тому
Цілком згідний з автором. Ще можна добавити такі речі як фінансування деяких ЗМІ в Україні, котрі потім розповідають про ненависть поляків до українців і ще багато всього мелють непотрібного. Між нашими народами ворожнечі немає, а радикалів треба по тюрмах і все буде ок. Але почати з такого як тягнибик. Респект автору за розуміння та донесення ситуації.
патриот в кастрюле
2552 дн. тому
Я конечно извиняюсь, ну не хотелось никого обижать, но этот "Автор" несет интереснейшую чушь, которая меня, как украинца, волнует в последнюю очередь. До каких пор во всех наших проблемах будет виноват Путин? Пора уже снять кастрюли с голов, вытянуть лапшу из ушей и посмотреть в зеркало
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду