Чи було сексуальне домагання у кримського блогера?

18 Серпня 2016
976
18 Серпня 2016
11:50

Чи було сексуальне домагання у кримського блогера?

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
976
Чи було сексуальне домагання у кримського блогера?

Вчора наші ЗМІ розповіли про кримського блогера Юрія Ільченка, якого ФСБ звинувачує у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Його заарештували після того, як він у соціальних мережах закликав українську владу до повної блокади Криму. За словами Ільченка, його били у слідчому ізоляторі, щоб він відмовився від українського громадянства. Про це він розповів на прес-конференції.

Тим часом, поза увагою українських журналістів опинилася одна суттєва деталь. Його звинувачують також у сексуальних домаганнях до неповнолітніх.

Про це пише «Севастопольская газета»: «Также в ходе оперативных мероприятий была установлена причастность задержанного к трем половым преступлениям в отношении 11-летней школьницы. Мужчина был репетитором английского языка и на протяжении длительного времени обучал 11-летнюю девочку. Следствие располагает данными, что во время таких занятий он совершил в отношении ребенка три эпизода развратных действий сексуального характера».

Ясна річ, що ФСБ є спадкоємницею радянського КГБ, яка охоче фальсифікувала справи проти неугодних режиму діячів. Наприклад, Вячеслава Чорновола свого часу звинувачували у спробі згвалтування. І не його одного. Тому до подібних звинувачень з боку окупаційної влади треба ставитися дуже обережно.

Але цей аспект неодмінно має бути висвітлений із коментарями самого Ільченка. Бо так чи інакше цей епізод спливе і неодмінно постане питання: чому про це мовчали раніше? Чому сам Ільченко не розповів про це на прес-конференції? Чому не ставили питання журналісти?

Факт замовчування може викликати недовіру до самої розповіді блогера про катування у сізо. А відтак поставити під сумнів правдивість оповідача. 

А самому  блогеру,  якщо він упевнений у своїй правоті, варто подбати про судовий захист своєї честі і гідності. Оскільки історія набула такого розголосу, це перестало бути його приватною справою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
976
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коментар
2832 дн. тому
Чому ж Ільченко не розповідав? Розповідав, і не раз. http://ua.krymr.com/a/27929293.html http://ua.krymr.com/a/27931563.html
Владимир из симферополя
2832 дн. тому
В интернете есть видео где ясно видно как Ильченко совершает развратные действия в отношении своей ученицы- одиннадцатилетней девочки. Хорош борец за свободу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду