«Інтер», «Поверхность» і «Гамма» переоформили ліцензії

8 Грудня 2010
22763
8 Грудня 2010
14:18

«Інтер», «Поверхность» і «Гамма» переоформили ліцензії

22763
«Інтер», «Поверхность» і «Гамма» переоформили ліцензії

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 грудня переоформила ліцензії АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» (телеканали «Інтер» та «Інтер+»), ТОВ «Гамма-консалтинг» (телеканал «Гамма») і ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» (телеканали «Спорт 1» і «Спорт 2»).

 

В «Інтера» змінилися органи управління і склад редакційної ради. Замість Сергія Созановського головою правління став Ярослав Порохняк, у складі редакційної ради Сергія Созановського і Єгора Бенкендорфа замінили Володимир Зеленський і Тарас Прозоровський.

 

Компанія «Поверхность Спорт-ТВ» переоформила склад редакційної ради, оператора телекомунікацій, параметри супутника і програмні концепції каналів «Спорт 1» і «Спорт 2».

 

Канали «Поверхности» перейшли із супутника Eutelsat W4 на супутник Hellas Sat 2 (це сталося ще у вересні, і за останньою інформацією, вони вже мовлять із супутника Astra 1G, але ця інформація ще не надійшла до Нацради), замість ЗАТ «Поверхность - супутникові комунікації» оператором телекомунікацій стало ДП «Укркосмос».

 

Зі складу редакційної ради вибули Віктор Вацко (влітку він став коментатором телеканалу «Футбол») й Олександр Жураховський, замість них увійшли Олена Кисельова і Дмитро Джулай, також членами редради залишилися Марія Лисенко і Леонід Колесник.

 

Програмна концепція телеканалів зазнала змін в частині мови (замість «українська» стало «українська не менше 75%»), власного виробництва (частка знизилася з 18 годин до 14 годин 25 хвилин на добу), жанрового розподілу програм: зменшилася кількість інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм до 2,5 годин, зросла - спортивних трансляцій до майже 17 годин).

 

Директор «Поверхность Спорт-ТВ» Марія Лисенко пояснила на засіданні, що телеканали «Спорт 1» і «Спорт 2» мають намір переорієнтуватися на інші, крім футболу, види спорту, оскільки їм складно конкурувати з ТРК «Футбол»: учора розпочалися трансляції гандболу, заплановано біатлон.

 

ТОВ «Гамма-консалтинг» на засіданні 8 грудня переоформило свою ліцензію на багатоканальне мовлення (цифрове) на 64 ТВК у Києві. На попередньому засіданні 1 грудня вони внесли аналогічні зміни в супутникову ліцензію.

 

«Гамма» збільшила обсяги власного виробництва з 3 годин до 8 годин на добу. На 1 годину 10 хвилин зросла частка національного продукту і зменшилася - іноземного. Формат каналу замість розважально-інформаційного з фільмопоказом став розважально-просвітницьким з фільмопоказом.

 

Частка інформаційно-аналітичних і публіцистичних, культурно-мистецьких і науково-просвітницьких програм потроху збільшилася, розважально-музичних - зменшилася майже на 3,5 години, фільмопоказу - теж зменшилася на півгодини.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22763
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
fcw
4887 дн. тому
Если с "Поверхности" уходит даже Жураховский, на котором держались все собственные программы, то, видимо, компании действительно гаплык. Вот уж превратности судьбы: еще весной "Спорты" были лучшими в стране и тут такой конец. Верной дорогой идете товарищи - повторяя грустный путь "Мегаспорта". Кстати, хорошая тема для "Телекритики".
Мар'яна Закусило
4887 дн. тому
Эгус, ви, звісно, маєте рацію. Цифрову ліцензію ще тоді змінили, а супутникова одразу була на 75% укр.мови. Писала поспіхом, помилилася. Перепрошую і дякую за уважність)
Эгус Кабулус
4887 дн. тому
«Гамма» також зменшила частку української мови до 75% © Шановні, це відбулося аж 28 січня 2009 року)) І ТК про це написала 29-го)) http://www.telekritika.ua/news/2009-01-29/43436
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду