Нацрада може не продовжити ліцензію запорізькому телеканалу «ТВ-5»

7 Грудня 2010
18820
7 Грудня 2010
17:48

Нацрада може не продовжити ліцензію запорізькому телеканалу «ТВ-5»

18820
Нацрада може не продовжити ліцензію запорізькому телеканалу «ТВ-5»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглядатиме 8 грудня питання продовження строку дії ліцензії на мовлення ТОВ «Запорізька незалежна ТРК "ТВ-5"». Відповідне питання міститься в порядку денному засідання.

 

Це буде вже другий розгляд заяви компанії.  1 грудня Нацрада не змогла прийняти рішення про продовження строку дії ліцензії «ТВ-5» на мовлення на шести каналах у Запоріжжі та області, тож перенесла питання на наступне засідання.

 

Члени Нацради висловили зауваження щодо недостатнього, на їхню думку, обсягу власних програм, оскільки в програмній концепції «ТВ-5» передбачено 10 годин фільмопоказу на добу. Зокрема голова Нацради Володимир Манжосов висловив думку, що компанія не має можливості забезпечувати 24 години мовлення.

 

Представник компанії зауважив, що компанія має такі можливості і працює вже 17 років в ефірі. Як приклади власних проектів він навів шість інформаційних випусків на добу, дитячі програми, «потужний ранковий блок».

 

За продовження строку дії ліцензії проголосували тільки троє членів Нацради з шести присутніх. Оскільки неприйняте рішення передбачало, що частоти мають піти на конкурс, Нацрада проголосувала за перенесення розгляду заяви «ТВ-5» на наступне засідання.

 

Довідка:

ТРК «ТВ-5» - одна з найбільших запорізьких телекомпаній. Крім неї, в ефірі Запоріжжя мовлять Запорізька ОДТРК, ТРК «Алекс», КП «Муніципальна телевізійна мережа». Засновниками ТРК «ТВ-5» є ВАТ «Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь"» і страхове ТДВ «Захід-Резерв» з міста Коломия Івано-Франківської області. Ліцензія, що чинна до 18 березня 2011 року, дає право мовити на шести ефірних каналах: 38 ТВК у смт Чернігівка, 59 ТВК у Бердянську, 58 ТВК у Мелітополі, 24 ТВК у Пологах, 42 ТВК у Комиш-Зорі (усі передавачі - 100 Вт) і 8 ТВК у Запоріжжі (передавач 1 кВт). Також компанія володіє ліцензією на мовлення на 28 ТВК у Запоріжжі (канал «ТВ-5 Спорт»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18820
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду