detector.media
08.12.2010 14:18
«Інтер», «Поверхность» і «Гамма» переоформили ліцензії

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 грудня переоформила ліцензії АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» (телеканали «Інтер» та «Інтер+»), ТОВ «Гамма-консалтинг» (телеканал «Гамма») і ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» (телеканали «Спорт 1» і «Спорт 2»).

 

В «Інтера» змінилися органи управління і склад редакційної ради. Замість Сергія Созановського головою правління став Ярослав Порохняк, у складі редакційної ради Сергія Созановського і Єгора Бенкендорфа замінили Володимир Зеленський і Тарас Прозоровський.

 

Компанія «Поверхность Спорт-ТВ» переоформила склад редакційної ради, оператора телекомунікацій, параметри супутника і програмні концепції каналів «Спорт 1» і «Спорт 2».

 

Канали «Поверхности» перейшли із супутника Eutelsat W4 на супутник Hellas Sat 2 (це сталося ще у вересні, і за останньою інформацією, вони вже мовлять із супутника Astra 1G, але ця інформація ще не надійшла до Нацради), замість ЗАТ «Поверхность - супутникові комунікації» оператором телекомунікацій стало ДП «Укркосмос».

 

Зі складу редакційної ради вибули Віктор Вацко (влітку він став коментатором телеканалу «Футбол») й Олександр Жураховський, замість них увійшли Олена Кисельова і Дмитро Джулай, також членами редради залишилися Марія Лисенко і Леонід Колесник.

 

Програмна концепція телеканалів зазнала змін в частині мови (замість «українська» стало «українська не менше 75%»), власного виробництва (частка знизилася з 18 годин до 14 годин 25 хвилин на добу), жанрового розподілу програм: зменшилася кількість інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм до 2,5 годин, зросла - спортивних трансляцій до майже 17 годин).

 

Директор «Поверхность Спорт-ТВ» Марія Лисенко пояснила на засіданні, що телеканали «Спорт 1» і «Спорт 2» мають намір переорієнтуватися на інші, крім футболу, види спорту, оскільки їм складно конкурувати з ТРК «Футбол»: учора розпочалися трансляції гандболу, заплановано біатлон.

 

ТОВ «Гамма-консалтинг» на засіданні 8 грудня переоформило свою ліцензію на багатоканальне мовлення (цифрове) на 64 ТВК у Києві. На попередньому засіданні 1 грудня вони внесли аналогічні зміни в супутникову ліцензію.

 

«Гамма» збільшила обсяги власного виробництва з 3 годин до 8 годин на добу. На 1 годину 10 хвилин зросла частка національного продукту і зменшилася - іноземного. Формат каналу замість розважально-інформаційного з фільмопоказом став розважально-просвітницьким з фільмопоказом.

 

Частка інформаційно-аналітичних і публіцистичних, культурно-мистецьких і науково-просвітницьких програм потроху збільшилася, розважально-музичних - зменшилася майже на 3,5 години, фільмопоказу - теж зменшилася на півгодини.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY