Майор Мельниченко просить Президента залучити експертів ФБР до експертизи записів «касетного скандалу»

26 Вересня 2008
11556
26 Вересня 2008
12:07

Майор Мельниченко просить Президента залучити експертів ФБР до експертизи записів «касетного скандалу»

11556
Майор Мельниченко просить Президента залучити експертів ФБР до експертизи записів «касетного скандалу»

Вчора Микола Мельниченко звернувся до президента України з офіційним листом, де попросив Віктора Ющенко включити до програми візиту до США, який відбудеться 29 вересня, обговорення питання щодо залучення експертів ФБР до проведення експертизи записів зроблених в кабінеті Президента Кучми.

Про це повідомляє особистий сайт Мельниченка.

Нижче наводимо повний текст листа, а також від скановану версію оригіналу.

 
Президенту України

Віктору Андрійовичу Ющенко

Миколи Івановича Мельниченка

 
 
Звернення,

Вікторе Андрійовичу, вимушений до Вас звернутися особисто і поставити до відома, що розслідування кримінальних справ за фактом навмисного вбивства Георгія Гонгадзе, нападу на державного діяча Олександра Ельяшкевича, викрадення та побиття громадського діяча Олексія Подольського – це ті справи, які знаходяться під Вашим особистим контролем та під контролем ПАРЄ. Неодноразово Ви заявляли про те, що розкриття цих злочинів є справою Вашої честі. Вже минуло більше восьми років з моменту скоєння даних злочинів. Не тільки Ви але й більшість громадян знають прізвища людей, що безпосередньо причетні до цієї справи.

Щоб притягнути до карної відповідальності людей, що скоїли особливо небезпечні злочини проти України, за твердженням Генеральної Прокуратури України потрібно єдине – проведення фоноскопічної експертизи записів зроблених мною в кабінеті Л.Кучми, порядок проведення відповідної міжнародної експертизи визначений Постановами Верховної Ради України №2154-ІІІ від 21 грудня, 2000року та № 2970-ІІІ від 10 січня, 2002року та з Резолюції ПАРЄ № 1239 (2001), № 1262 (2001), №1346(2003), №1466(2005).

Генеральна Прокуратура України зробила все можливе для того щоб виконати рекомендації ПАРЄ згідно яких саме експерти ФБР будуть здійснювати фоноскопічну експертизу моїх записів. Але несподівано навіть для Генеральної Прокуратури України 3 липня 2008 року радник з правових питань Департаменту Юстиції США під час робочої зустрічі з заступником генерального прокурора України М. Голомшею в категоричній формі повідомив, що уряд США не буде проводити експертизу моїх записів.

Між тим повідомляю Вас, що між Україною та США є договір про взаємну правову допомогу у кримінальних справах, згідно якого правоохоронні органи США повинні надати правову допомогу Україні, крім того, зараз у США працює міжвідомча група експертів правоохоронних органів України. Саме ця група готує відповідні документи для Вашого візиту до США, який відбудеться 29 вересня. Враховуючи вище вказане, прошу Вас особисто втрутитись задля позитивного вирішення питання щодо залучення експертів ФБР до проведення відповідної експертизи.

До листа додаю: мою заяву до ГПУ від 16 липня, 2008року, відповідь ГПУ № 17/1/1-9310 від 21.07.2008 та Договір між Україною та США про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

 
25 вересня 2008 р.
М.Мельниченко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11556
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 415
10.12.2009 17:31
Мілан Лєліч, «Главред»
16 587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду