Нацрада вчетверте не змогла зібрати кворум

Нацрада вчетверте не змогла зібрати кворум

14 Червня 2018
2925
14 Червня 2018
11:27

Нацрада вчетверте не змогла зібрати кворум

2925
14 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала заплановане засідання через відсутність кворуму (для проведення засідання мають бути присутніми мінімум шестеро членів Нацради).
Нацрада вчетверте не змогла зібрати кворум
Нацрада вчетверте не змогла зібрати кворум

Як повідомила «Детектору медіа» перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк, голова Нацради Юрій Артеменко повідомив сьогодні зранку, що захворів, а член Нацради Валентин Коваль не встиг повернутися із закордонного відрядження до Брюсселя.

«Детектор медіа» зателефонував пану Артеменку й отримав відповідь його помічниці, що пан Артеменко на лікарняному до понеділка. Зв’язатися з паном Ковалем «Детектору медіа» не вдалося.

Дата проведення наступного засідання поки невідома.

Зазначимо, що для проведення засідання мають бути присутніми мінімум шестеро членів Нацради, а для ухвалення рішення необхідно мінімум п’ять голосів. Загалом у Нацраді повинні працювати вісім членів, але наразі їх тільки семеро, оскільки одне місце за квотою Верховної Ради – вакантне. Відтак, відсутність двох членів Нацради робить неможливим проведення засідань.

Нагадаємо, що до цього Нацрада вже тричі не могла зібрати кворум для проведення чергових засідань 24 і 31 травня і позачергового засідання 29 травня через відсутність двох членів: Олег Черниш перебував на лікарняному, а Ольга Герасим’юк спершу була у відрядженні, а потім була відсутня за сімейними обставинами. У перший тиждень червня засідання Нацради не планувалося, оскільки низка членів Нацради були у відрядженнях і відпустках.

На засіданні 14 червня планувався розгляд 156 питань, у тому числі – продовження ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексах «Зеонбуду» 26 загальнонаціональних цифрових телеканалів; результати позапланових перевірок телеканалів «Інтер» і «1+1» щодо показу радянських фільмів за участі осіб з «чорного списку» Мінкульту і призначення перевірки каналу СТБ з того самого приводу; погодження проекту розпорядження Кабміну «Про невідкладні заходи щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2925
Читайте також
10.07.2018 19:18
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 111
15.06.2018 15:00
Олександр Ткаченко
для «Детектора медіа»
4 076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду