Нацрада не хоче переоформлювати ефірну програмну концепцію каналу ZIK

14 Листопада 2010
22915
14 Листопада 2010
12:39

Нацрада не хоче переоформлювати ефірну програмну концепцію каналу ZIK

22915
Нацрада не хоче переоформлювати ефірну програмну концепцію каналу ZIK

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 10 листопада відмовила ТОВ «ТРК "Міст ТБ"» (телеканал ZIK) у зміні програмної концепції мовлення на 12 ТВК у Львові.

 

Нацрада переоформила ліцензію компанії тільки в частині зміни керівних і наглядових органів:

 

Були

Стали

Генеральний директор

Роман Любицький

Євген Грідін

Виконавчий директор

Володимир Перегінець

Андрій Кісера

Редакційна рада

Роман Любицький

Євген Грідін

Володимир Перегінець

Галина Роспопа

Максим Ощіпко

Роман Вінтонів

Андрій Кісера

Андрій Кісера

 

Що ж до програмної концепції, то компанія хотіла змінити формат з просвітницько-культурологічного з фільмопоказом на інформаційно-просвітницький з фільмопоказом. При цьому мали з'явитися інформаційно-аналітичні і публіцистичні програми обсягом 2 год/добу, але зменшитися - науково-просвітницькі (з 1 год 20 хв до 30 хв/добу), фільмопоказ (з 1 год 35 хв до 45 хв/добу) зникнути - культурно-мистецькі програми (було 20 хв), телеторгівля (було 10 хв).

 

«Міст ТБ» (ZIK) володіє ліцензією на 4 години ефірного мовлення на добу (з 04:00 до 06:00 і з 12:00 до 14:00 у будні та з 02:00 до 06:00 у вихідні) на 12 ТВК у Львові, де також мовлять Львівська ОДТРК і комунальна телекомпанія «Львів-ТБ». Як повідомляла ТК, 1 вересня цього року ZIK почав мовлення в ефірі Львівської ОДТРК у прайм-таймі з 21:00 до 24:00.

 

Члени Нацради аргументували свою відмову в переоформленні програмної концепції тим, що компанія, отримуючи ефірну ліцензію, мала знижку 30% за культурологічні і просвітницькі програми. Найбільше обурювалася Ірина Опілат, яку цікавило, чому компанія не може або не хоче виробляти у Львові, який вона назвала культурною столицею України, культурно-мистецькі програми.

 

Представник компанії намагався пояснити, що канал ZIK зосередився на інформаційному мовленні та публіцистиці, зокрема на журналістських розслідуваннях, і відповідні програми вже йдуть в ефірі. «То ви хочете сказати, що порушуєте умови своєї ліцензії?», - парирували члени регуляторного органу.

 

Нагадаємо, що «Міст ТБ» має також ліцензію на супутникове мовлення, яку Нацрада переоформила 20 жовтня у зв'язку зі зміною керівних і наглядових органів, параметрів супутника (AMOS 2) і програмної концепції. Тоді ж, 20 жовтня, рішення про переоформлення ефірної ліцензії не набрало достатньої кількості голосів і було перенесено.

 

У програмній концепції цілодобової супутникової ліцензії майже вдвічі збільшилася кількість інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, суттєво зменшилася кількість науково-просвітницьких і фільмопоказу, зросла - реклами. Без змін залишилися дитячі та культурно-мистецькі програми (по 40 хв/добу).

 

 

Було

Стало

Формат

Інформаційно-просвітницький з фільмопоказом

Інформаційно-розважальний з фільмопоказом

Інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми

4 год 30 хв

7 год 45 хв

Культурно-мистецькі програми

40 хв

40 хв

Науково-просвітницькі програми

2 год 40 хв

1 год 15 хв

Розважально-музичні програми

2 год 30 хв

2 год 35 хв

Дитячі програми

40 хв

40 хв

Фільмопоказ

9 год

6 год 15 хв

Реклама

2 год 30 хв

3 год 30 хв

Анонси

40 хв

1 год 10 хв

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22915
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
RTYT
4506 дн. тому
ZIK ДЕРЬМО .СМОТРЕТЬ ТАМ НЕЧЕГО!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду