Президент відправив у відставку Ігоря Куруса й Андрія Мирошніченка

22 Лютого 2010
23322
22 Лютого 2010
20:26

Президент відправив у відставку Ігоря Куруса й Андрія Мирошніченка

23322
Президент відправив у відставку Ігоря Куруса й Андрія Мирошніченка

Президент Віктор Ющенко звільнив з посад членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса й Андрія Мирошніченка. Відповідні укази глава держави підписав 22 лютого (№ 209/2010 і № 210/2010).

 

Членів Нацради звільнено відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 106 Конституції України (повноваження Президента України - призначає на посади та звільняє з посад половину складу Національної ради).

 

Указів про призначення нових членів Національної ради наразі немає.

 

Нагадаємо, Ігор Курус і Андрій Мирошніченко були призначені на посади членів Нацради президентськими указами від 3 квітня 2005 року.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», 24 листопада 2009 року Віктор Ющенко звільнив Владислава Лясовського, не пояснюючи причини указу, і призначив на його місце Оксану Головатенко.

 

Три роки тому, 7 лютого 2007 року, президент звільнив Юрія Сторожука, задовольнивши його прохання про відставку, і призначив членом Нацради Тетяну Мокріді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23322
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
я думаю так
5179 дн. тому
я думаю это как то с дерибаном 90 ТВ частот связано... курус кажется блокировал принятие решения... вот его и сняли... сейчас ещё какую то типа Головатенко с комерческого отдела Интера поставят и она им всё проголосует
Сергей
5179 дн. тому
Да, работал человек 5 лет, а хорошего сказать и нечего. Но корыто не долго будет пустовать. Такие кормушку долго бесхозными не бывают. И будет все как было, пока Нац.Рада будет «Единым конституционным органом…» Они же ни за что не отвечают. Решения принимают коллегиально и персональную ответственность не несут. Это ж до таких «высот» можно доработаться! Нагадил, нахапался и ни за что не отвечаешь. Да, придут новые люди уже от Януковича. Думаю, что нормальные. Но система их тоже сломает.
Правдоруб
5179 дн. тому
Ох не зря Ющ снял именно Мирошу и Куруса... Почему именно сейчас, когда Ющу осталось там пару дней поцаревать... И почему бы не снять сразу Мокриди и Головатенко, т.е. сразу всю свою четверку? Чует мое сердце - выводит он их из-под удара... Пока тут инаугурации да дележ и драка за всякие портфели - глядишь, и подзабудут о них и их проделках... они ж уже будут "бывшие", глаз прессе и людям мозолить не будут...
Я
5179 дн. тому
Наконец-то! Как долго этого ждали. Этих двух галичан прежде всего уволить надо было. И никого Ющенко на 5 лет следующие не "призначить". "Призначить" новоизбранный Янукович, желательно что бы "призначив" русскоязычных людей с донбасса или крыма, а не националистов.
//
5179 дн. тому
Куруса вже ніхто і ніколи нікуди не призначить. Спалився на роботі,як чесний,порядний і непідкупний патріот. Героям Слава!
SDenisenko
5179 дн. тому
Треба змінювати систему, а не тих, хто її вміло для себе використовує. Всі знають, як проводяться тендери у Нацраді, проте зробити щось із цим неможливо, поки не буде прозорості та громадянської відповідальності у тих, хто відповідає за національний телерадіопростір.
werty
5179 дн. тому
Завтра Ющенко призначить цих членів на новий 5-річний термін. Це тактичний хід.
vas
5179 дн. тому
Більшої шкоди для телепростору України як Курус ніхто не зробив. Правильно що президент вигнав цоьго хабарника. Чи не так шановні деректори ТРК?
Lom
5179 дн. тому
продовжує вперто шкодити. до кінця.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду