Урядовий комітет прийняв рішення про підпорядкування Концерну РРТ Мінстрансзв’язку

18 Квітня 2008
12588
18 Квітня 2008
14:38

Урядовий комітет прийняв рішення про підпорядкування Концерну РРТ Мінстрансзв’язку

12588
Урядовий комітет прийняв рішення про підпорядкування Концерну РРТ Мінстрансзв’язку
Як повідомляє ІА «Українські новини», 17 квітня на засіданні Урядового комітету з питань економічної політики було прийняте рішення передати Концерн РРТ із-під юрисдикції Держкомтелерадіо у підпорядкування Мінітрансзв’язку. Остаточне рішення з цього питання має буде винесене на засіданні Кабінету Міністрів. За попередніми прогнозами, уряд має заслухати це питання вже у середу, 22 квітня. Це вже четверте перепідпорядкування Концерну з 1995 року. «Детектор медіа» вже докладно аналізувала процеси, що відбуваються останнім часом навколо КРРТ.
 
Нагадаємо, що проект постанови про підпорядкування КРРТ два місяці очікував на розгляд – вперше ініціатива Йосипа Вінського, міністра транспорту та зв’язку, мала бути винесена на комітет 18 лютого. Тоді її мав заслухати інший урядовий комітет – з питань гуманітарної та соціальної політики. Кажуть, що цього разу питання про КРРТ до порядку денного комітету економічної політики було внесене в останній момент з голосу.
 
«Проект постанови, ініційованої Мінтрансзв’язку, не містить достатньо обґрунтованих контраргументів розробника щодо зауважень Держкомтелерадіо», - коментували в Кабміні причини перенесення питання КРРТ два місяці тому
 
Тоді ж Держкомтелерадіо наполягав на тому, що 96% трансляційних послуг телерадіокомпаніям різних форм власності в Україні надає саме Концерн (з них 66% передавачів належить самому Концерну, а решта перебуває в нього на обслуговуванні). Відтак: «Монопольне становище Концерну РРТ потребує контролю з боку державного органу, на який покладено функції формування державної інформаційної політики…».
 
Нині, як повідомила «ТК» Наталія Дніпренко, заступник директора Департаменту комунікацій влади та громадськості, завідувач відділом сприяння розвитку громадянського суспільства, вирішальним для голосування за постанову про підпорядкування Концерну стало те, що «Міністр транспорту і зв’язку переконав уряд тим аргументом, що 80% послуг, які надає КРРТ, це телекомунікаційні послуги, натомість послуги для радіо і телебачення становлять лише 20% від загального обсягу робіт Концерну».
 
Експертний висновок до постанови про підпорядкування КРРТ містить зокрема і застереження щодо можливих додаткових витрат, пов’язаних з переоформленням ліцензій на право діяльності, висновків щодо електромагнітної сумісності обладнання, дозволів на радіоелектронні засоби, права власності на землю, транспортних засобів Концерну, виготовлення печаток, штампів, бланків тощо. За словами Анатолія Антоненка, генерального директора КРРТ, тільки  переоформлення землі під вежами й щоглами Коцерну коштуватиме держбюджету від 800 до 6 тисяч гривень за одну ділянку, а їх у КРРТ  понад 400.
 
Також пан Антоненко наголосив, що обстоює думку, що «КРРТ – не футбольний м’яч, який треба перекидати при кожній зміні уряду». Проте, відзначив гендиректор, Концерн є законослухняним підприємством,  а відтак виконуватиме рішення Кабміну, хоч яким воно буде. В той же час пан Антоненко зауважує, що думкою самих працівників КРРТ щодо перепідпорядкування ані міністерські чиновники, ані урядовці не цікавилися.
 
Довідка «ТК»:
Історія Концерну РРТ: у 1972 році утворена Республіканська виробнича технічна дирекція радіозв'язку, радіомовлення і телебачення Міністерства зв’язку України, яка у 1992 році була перетворена у Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ).
У 1995 році КРРТ було передано до сфери управління Міністерства інформації (надалі перетворено у Держкомінформу, а потім у Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення).
 
У 2001 році Концерн РРТ було повернено до сфери управління Центрального органу виконавчої влади у галузі зв’язку, на той час Державного комітету зв’язку та інформатизації.
26 червня 2007 року Концерн РРТ вилучено із сфери управління Мінтрансзв’язку (без його згоди), та передано до сфери управління Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12588
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТРК
5852 дн. тому
Сегодня лишь монополист КРРТ предлагает всем операторам телекомуникаций равные и недискриминационные условия существования. На его высотных сооружениях мирно живут все желающие. Чтобы господин Проживальский не мог надавать приеритеты, нужно руководителя РРТ назначать Кабинетом Министров Украины.
Прохожий
5853 дн. тому
Редакции ТК необходимо обратиться в Концерн. Этому логотипу, который вы вывешиваете, когда пишете про КРРТ, уже лет триста. У них уже несколько лет как другой знак.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду