В Росії почали банкротити компанію Курченка, що видавала «Теленеделю»

В Росії почали банкротити компанію Курченка, що видавала «Теленеделю»

29 Липня 2016
3500
29 Липня 2016
16:23

В Росії почали банкротити компанію Курченка, що видавала «Теленеделю»

3500
Російський видавничий дім «Популярная пресса», контрольований «Українським медіа холдингом» Сергія Курченка, що до недавнього часу видавав у Росії журнали «Теленеделя» і «Футбол», почав процедуру банкрутства. Раніше 14 позовів на суму 20 млрд руб. до компаній ВД подав Український експортно-імпортний банк. Видання ВД «Популярная пресса» тепер випускає російська компанія «ТН-Столица» з російськими власниками.
В Росії почали банкротити компанію Курченка, що видавала «Теленеделю»
В Росії почали банкротити компанію Курченка, що видавала «Теленеделю»

Про це повідомляє російське видання «Коммерсант».

Арбітражний суд ввів процедуру спостереження в ВД  «Популярная пресса», як випливає з картотеки арбітражних справ. Заяву про банкрутство подало ТОВ «Арт Мейкер». Видавничий дім заборгував товариству 350 тис. руб. за виготовлення рекламних матеріалів, що випливає з судових документів.

Восени 2015 року Український експортно-імпортний банк подав 14 позовів до активів «Популярной прессы» на загальну суму понад 20 млрд. руб. У травні суд залишив позови без руху через порушення процесуальних норм, неявки позивача і відсутність доказів. Крім того, з 2015 року введені процедури спостереження щодо дочірніх компаній «Популярной прессы» - ТОВ «Теленеделя» і ТОВ «Футбольне агентство», сукупні вимоги кредиторів до яких перевищують 70 млн руб.

ВД «Популярная пресса» належить «Українському медіа холдингу» (UMH), створеному в 1994 році нинішнім главою Адміністрації президента України Борисом Ложкіним. У 2013 році контроль над холдингом і його активами в Росії перейшов до підприємця Сергія Курченка.

«Популярная пресса» випускала в Росії журнали «Теленеделя», «Футбол» і лінійку жіночих видань. За даними TNS Russia, аудиторія «Теленедели» в грудні - березні склала 3,1 млн осіб. У середини 2015 року всі ці активи були перереєстровані на ТОВ «ТН-Столица», як випливає з реєстру Роскомнагляду.

В UMH Group не відповіли на запит «Коммерсанта» щодо банкротства російської компанії.

Нагадаємо, житомирська ТРК «Форум», що є складовою мережі «Авторадіо» радіогрупи «Українскього медіа холдингу» Сергія Курченка, змінила власників. Із заявою про внесення змін до двох своїх ліцензій на мовлення в Житомирі компанія звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.Зазначимо, що у вересні завершується строк дії однієї з цих ліцензій. Власником ТРК «Форум» замість ДП «ТРО “Довіра”» (юридична особа мережі «Авторадіо») стало київське ТОВ «Ліберті файненс», яке, у свою чергу, належить компанії з Гонконгу Silver Prime Inc Limited. Кінцевим бенефіціарним власником радіокомпанії себе називає Валентин Мора – віце-президент радіогрупи УМХ.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3500
Читайте також
10.02.2021 11:00
«Детектор медіа»
2 007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду