detector.media
29.07.2016 16:23
В Росії почали банкротити компанію Курченка, що видавала «Теленеделю»
В Росії почали банкротити компанію Курченка, що видавала «Теленеделю»
Російський видавничий дім «Популярная пресса», контрольований «Українським медіа холдингом» Сергія Курченка, що до недавнього часу видавав у Росії журнали «Теленеделя» і «Футбол», почав процедуру банкрутства. Раніше 14 позовів на суму 20 млрд руб. до компаній ВД подав Український експортно-імпортний банк. Видання ВД «Популярная пресса» тепер випускає російська компанія «ТН-Столица» з російськими власниками.

Про це повідомляє російське видання «Коммерсант».

Арбітражний суд ввів процедуру спостереження в ВД  «Популярная пресса», як випливає з картотеки арбітражних справ. Заяву про банкрутство подало ТОВ «Арт Мейкер». Видавничий дім заборгував товариству 350 тис. руб. за виготовлення рекламних матеріалів, що випливає з судових документів.

Восени 2015 року Український експортно-імпортний банк подав 14 позовів до активів «Популярной прессы» на загальну суму понад 20 млрд. руб. У травні суд залишив позови без руху через порушення процесуальних норм, неявки позивача і відсутність доказів. Крім того, з 2015 року введені процедури спостереження щодо дочірніх компаній «Популярной прессы» - ТОВ «Теленеделя» і ТОВ «Футбольне агентство», сукупні вимоги кредиторів до яких перевищують 70 млн руб.

ВД «Популярная пресса» належить «Українському медіа холдингу» (UMH), створеному в 1994 році нинішнім главою Адміністрації президента України Борисом Ложкіним. У 2013 році контроль над холдингом і його активами в Росії перейшов до підприємця Сергія Курченка.

«Популярная пресса» випускала в Росії журнали «Теленеделя», «Футбол» і лінійку жіночих видань. За даними TNS Russia, аудиторія «Теленедели» в грудні - березні склала 3,1 млн осіб. У середини 2015 року всі ці активи були перереєстровані на ТОВ «ТН-Столица», як випливає з реєстру Роскомнагляду.

В UMH Group не відповіли на запит «Коммерсанта» щодо банкротства російської компанії.

Нагадаємо, житомирська ТРК «Форум», що є складовою мережі «Авторадіо» радіогрупи «Українскього медіа холдингу» Сергія Курченка, змінила власників. Із заявою про внесення змін до двох своїх ліцензій на мовлення в Житомирі компанія звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.Зазначимо, що у вересні завершується строк дії однієї з цих ліцензій. Власником ТРК «Форум» замість ДП «ТРО “Довіра”» (юридична особа мережі «Авторадіо») стало київське ТОВ «Ліберті файненс», яке, у свою чергу, належить компанії з Гонконгу Silver Prime Inc Limited. Кінцевим бенефіціарним власником радіокомпанії себе називає Валентин Мора – віце-президент радіогрупи УМХ.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY