«Свобода слова» українською

13 Серпня 2007
4262
13 Серпня 2007
17:18

«Свобода слова» українською

4262
Новим ведучим найрейтинговішого ток-шоу України призначено відомого українського журналіста Андрія Куликова.
«Свобода слова» українською

Керівництво телеканалу «ICTV» нарешті визначилося з кандидатурою нового ведучого програми «Свобода слова». Ним став відомий український журналіст Андрій Куликов, який до цього часу працював у Лондоні у Всесвітній службі BBC. Сьогодні у вечірньому ефірі телеканалу «Свобода слова» відкриває третій сезон. Нагадаємо, що у період з вересня 2005 по червень 2007 року програму очолював Савік Шустер, який 8 червня припинив свої відносини з ICTV заради роботи над проектом «Великі українці» на телеканалі «Інтер». Дві останні передачі другого сезону вів генеральний директор ICTV Олександр Богуцький. У цей період, як повідомляла прес-служба «Свобода слова», рейтинг програми виріс на 11% порівняно з попередніми випусками того сезону. Насамперед, це було пов’язано із зацікавленістю українського глядача кандидатурою нового ведучого. Який рейтинг передачі очікується з приходом Куликова? Чи готовий він до можливого тиску з боку можновладців? Та що таке «свобода слова» для самого ведучого? Ці та інші запитання «Вечірка» у телефонній розмові поставила безпосередньо самому пану Куликову.

 

–  Чи хвилюєтеся ви перед виходом до української аудиторії як новий ведучий «Свободи слова»?

–  Так, звісно хвилююся. І, насправді, це хвилювання мені допомагає.

 

–  Чи робитимете ви якусь заяву на початку передачі?

–  Ні, жодних заяв та звернень. Я просто вийду, привітаюся і почну працювати.

 

–  Що особисто для вас означає поняття «свобода слова»?

–  Насамперед, це можливість не приховувати та у голос висловлювати свою власну думку з приводу чого завгодно, а також можливість переконувати у ній тих, хто з нею не погоджується.

–  Олександр Богуцький (генеральний директор ICTV.  – Ред.) і Михайло Павлов (генеральний продюсер ICTV.  Ред.) неодноразово заявляли, що з приходом нового ведучого формат передачі не зміниться. Чи пропонували ви якісь зміни щодо цього?

–  Так, я висловив деякі думки з цього приводу. Насправді, зміни відбудуться, але зараз про це зарано казати. Хай цей козир допоки залишиться у «рукаві».


–  Чого стовідсотково більше не буде у «Свободі слова»?

–   Не буде довгих та нецікавих з’ясувань взаємин між політиками і безпредметних дискусій. Також ми намагатимемося «вберегти» глядачів від передвиборчої агітації учасників ток-шоу.

 

–  Яка головна тема першої передачі третього сезону «Свободи слова»?

–  Саме початок передвиборної кампанії. Ми запросили до студії Юлію Тимошенко, Адама Мартинюка, Раїсу Богатирьову, Юрія Луценка. Власне, ми запросили представника кожної політичної партії, яка балотуватиметься до Верховної Ради України. Подивимося, хто з них прийде.

 

–  Чи готові ви до можливого тиску з боку можновладців? І чи взагалі він можливий?

–  Звісно, можливий. Більше того, ми його відчуваємо вже зараз, але це – не новина. Як йому протистояти? По-перше, ми не будемо підкорятися і будемо стояти на принципі «Свобода слова» не продається». А там подивимося, будемо діяти за обставинами.

 

–  Як щодо рейтингу передачі?

–  Я розумію, що основною складовою підвищення рейтингу, в першу чергу, стане зацікавленість глядача новим ведучим, тож я зроблю все можливе, щоб глядач не перемикав канал після першої ж рекламної паузи. У мене є досвід роботи на телебаченні, і мені здається, що зможу зацікавити аудиторію.

 

–  Чи зверталися ви за порадою до вашого попередника – пана Шустера, який,
як відомо, вважав, що саме ви маєте його замінити?

–  Ні, із Савіком ми не знайомі. Мені також цікаво, чому він зупинився саме на моїй кандидатурі. Звісно, я поставив би йому кілька запитань і звернувся за порадою, але це – у майбутньому.

 

–  Як ви вважаєте, чи не є слоган «Свобода слова» не продається» дещо некоректним натяком на перехід Савіка Шустера на інший канал?

–  Я так не вважаю. Цей слоган стосується суто проекту «Свобода слова» і визначає основні засади цього проекту: чесність, об’єктивність, професіоналізм, він не має відношення до конкретних особистостей.

 

«Вечірній Київ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Вечірній Київ»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду