Новорічне ТБ: Кіркоров з тигром, «брюнет» Басков, Маша-мєдвєдь і… Забужко

Новорічне ТБ: Кіркоров з тигром, «брюнет» Басков, Маша-мєдвєдь і… Забужко

4 Січня 2014
12299
4 Січня 2014
14:03

Новорічне ТБ: Кіркоров з тигром, «брюнет» Басков, Маша-мєдвєдь і… Забужко

12299
Стійка концентрація Кіркорова-Галкіна, жартів 95-го кварталу й нетлєнка «Мелодія двох сердець» вже традиційно окуповують ТБ у новорічну ніч. Проте, були й приємні винятки.
Новорічне ТБ: Кіркоров з тигром, «брюнет» Басков, Маша-мєдвєдь і… Забужко
Новорічне ТБ: Кіркоров з тигром, «брюнет» Басков, Маша-мєдвєдь і… Забужко

Почнемо з арифметики. Безперечним фаворитом трансляцій цього святкового тижня виявився мультфільм „Маша і мєдвєдь" (11 разів), який впевнено обігнав усіх Панд-Кунфу (3) й Альш Поповичів (2). На другому місці - художній фільм „Іронія долі"(7), яким упродовж тривалих років у радянській традиції ТБ годує українського глядача. Несподівано колективний розум вітчизняного телебачення підібрав для українського глядача цього тижня фільми „Чародії" (3), „П'ятий елемент" (3) і „Кавказьку полонянку" (3). І якщо 1+1 вирішило крутити перевірені часом ще радянські „службові романи" й „джентльмени удачі", то ICTV - популяризувати фільмокласику, як-от „Ейс-Вентура: коли кличе природа", Новий канал - показати всі частини трилогії про гобітів, а Інтер - нагадати про „Матрицю". Прем'єрами чи бодай більш-менш свіжими фільмами українців цього тижня вирішили сильно не балувати.

 

Що ж до самих програм у передноворічну ніч, то найменшою кров'ю обійшлися на Новому каналі (лише фільми), а ахметівський телеканалі„Україна" й „СТБ" показали свій звичний продукт. У шоу „Як дві краплі. Новий рік" на „Україні" вирішили здивувати Іриною Білик, Наталею Могилевською, Аліною Гросу й переодягненими у „Віа гру" чоловіками. А СТБ просто видало нарізку найкращих, на їхній погляд, епізодів свого „Х-фактора". Щоправда, „Україна" під вечір почала травити голубим огоньком на Шаболовке - 2014, який виготовили спільно з телеканалом „Россия 1". Звичний формат посиденьок, серпантин, шампанське і традиційні посмішки на обличчях акул російсько-радянської попси - Діми Білана, Софії Ротару, Алли Пугачової і Ніколая Баскова. Україну в цьому товаристві представили Ані Лорак, Настя-Потап і Таїсія Повалій. Найбільш очікуваним, принаймні за релізами самих виробників, був номер Філіпа Кіркорова з живим тигром: на тлі заляканої тварини блискучий Кіркоров, загорнутий у тканину, справді виділявся.


Ще один варіант вогника підготував „Інтер":„Ніч великих очікувань" зібрав ще не настільки затертих Світлану Лободу, Злату Огневич, Марію Яремчук, Савіка Шустера і все той же святковий набір Кіркоров-Ротару-Корольова. Але найбільш терплячим,безперечно, виявився глядач „Інтера", який витримав понад дві години „Ногорічного параду зірок" із ведучими Максімом Галкіним і незмінним Кіркоровим, які щедро сипали притягнутими, тупими жартами - типу, чим відрізняється поголений і лисий Дід Мороз, перевтілювались у Стіпашок і Філь, мірялися ростом, любов'ю Пугачової і сперечалися, хто з них більший король. Не склалось із оригінальністю у гостей вечора - „нові руські внучки„ від "Нових руських бабок", "Синій іній" Надії Кадишевої у дуеті із Надією Бабкіною, перетворення "Натурального блондина" Баскова у "Натурального брюнета" Білана та вибір короткої спідниці й підборів для Ангели Меркель. До цього додались і виступи учасників "Студії Квартал-95".

 

У той час самі учасники "Студії Квартал-95" також відповіли гостинністю Кіркорову-Галкіну й запросили їх на своє шоу „Новорічній вечірній квартал". Окрім них, до списку запрошених додались Потап і Настя, Софія Ротару, Вєра Брєжнєва, Наталя Корольова. «Цвяхом» став номер щодо євроінтеграційного курсу України, де Янукович вів переговори з Ющенком у присутності беркутівців, Тимошенко просилась на волю, а Микола Янович пояснював, чому „аткізялі Європі" і як „забляділась Україна".

 

У той час „Мелодія для двох сердець" на Першому, як завжди, повертала українського глядача у глибокі 90-ті. Традиційно свої сімейні цінності на сцені представляли  дует "Алібі", Ян Табачник та Тетяна Нєдєльська, Володимир Данилець і ​​Володимир Мойсеєнко та інші. Після привітання президента більшість гостей „Мелодії" перекочували у програму "Фольк-music", додались хіба більш маргінальні зірки, як-от Ольга Юнакова чи Павло Зібров. Не вдалось програмі запросити й більщ-менш популярні гурти, тому обійшлись "Кумоньками", "Оратанією", "Корпорацією оптимізму", "Козацькими забавами". Мабуть, ці гурти стали відкриттям длябільшості українців.

 

Протягом вечора буяння російської попси й неактуальних жартів, цитати Оксани Забужко із „Польових досліджень українського сексу" на „Зеленому вогнику" від ТВі виявились справді снігом на голову. Новорічна програма у форматі хронології з ведучим Антіном Мухарським відтворила культурницькі артефакти, які переживала Україна з 1991 року. Це був такий собі вечір ностальгії за турецькими светрами, рипінням кравчучки, Помаранчевою революцією й футболками „Дякуємо Донбасу за ананаса". У „Зеленому вогнику" виступили, здається, всі гурти, які у різний час вплинули на становлення української музики - "Плач Єремії", The ВЙО, "Піккардійська терція", "Тартак", "Таліта Кум", "ТІК", "Братів Гадюкіних" підмінили "Кому вниз". І фінальна пісня Тараса Петриненка "Україна" цього року звучала небанально.

 

Оксана Хмельовська, «Український тиждень»

Фото - http://tyzhden.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Оксана Хмельовська, «Український тиждень»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду