Побите слово

Побите слово

25 Грудня 2013
14350
25 Грудня 2013
15:36

Побите слово

14350
Побиття журналістки Тетяни Чорновіл спровокувало низку чуток та версій того, що відбулося. Якщо вже зараз, одразу після побиття, дехто пише, що це справа опозиції, то завтра знайдуться ті, хто напише, що Тетяна сама все влаштувала своє понівечення. І перші і другі писаки (а також поширювачі такої інфи) в нормальному суспільстві мають стати «нерукоподавальними».
Побите слово
Побите слово

Бо важко уявити, як опозиція дарує жирнючу нагоду владі, яка тільки й чекає помилки. І МВС і СБУ і прокуратура і все, що тільки можна уявити від силового блоку (окрім Збройних Сил), укомплектоване за найвищими стандартами. І це стосується не лише французьких спецобладунків для Беркуту, це стосується технічних можливостей стеження за людьми.

 

В Україні кожна силова структура має обладнання щоби стежити, глушити, знімати інформацію. Ця ж апаратура дозволяє за слідами мобільних телефонів визначати хто, де і коли був. Опозиція чудово обізнана з «відстежувальними» можливостями влади (хоча б тому, що це все залишилося ще від часів Кучми). Тому приписати опозиції побиття Тетяни Чорновіл на Бориспільській трасі (де ще й висить купа реєстраторів) можуть розумово обмежені люди.

 

На форумах, а потім на «лайносайтах», що щедро фінансуються функціонерами Партії регіонів, рано чи пізно з'явиться інфа, що Тетяна Чорновіл... сама влаштувала своє побиття. Такі реалії розповсюдження інфи. Доказ цьому - поширення на Сході України форумних (і не лише) чуток про 300 покалічених беркутівців, чи «заточка в шиї беркутівця». Таку інформацію розповсюджуватимуть закінчені покидьки.

 

Мають рацію всі, хто вважає побиття справою рук влади. Це неприхована (попри публічність та відеоконтрольованість Бориспільської траси) справа рук тих, хто відверто на камери бив журналістів 29 листопада на Майдані Незалежності. Бив студентів на ЄвроМайдані 30 листопада 2013 року. Хто спрямовано атакував журналістів під АП 1 грудня 2013 року. Хто не криючись вийшов на штурм ЄвроМайдану 11 грудня 2013 року.

 

Сумнозвісні «орли Кравченка» нікуди не поділися. Більшість з них, як щури дочекалися гідних себе партнерів при владі - донецький криміналітет і очолили «правоохоронну» систему. Янукович ніколи не здасть «орлів Захарченка», бо своє правління кримінальна та міліцейська мафія зобов'язалися захищати за будь-що (ціну розплати розуміють). Тож будь-яка поступка і «здача» міліцейського виконавця породить недовіру, а відтак смерть тандему. Кримінально-міліцейська «зв'язка» це розуміє як ніколи.

 

Марно апелювати до Януковича чи до Захарченка когось покарати чи знайти винних не лише у побитті Тетяни Чорновіл, а й перерахованих вище акціях залякування та нинішніх репресіях по Україні. Систему треба безжально нищити інформаційно - викопуючи інформацію про вищих посадовців та їхніх спільників різних щаблів. Ще до 30-го листопада, я пропонував складати відкриту базу даних працівників Беркуту - як у воду дивився - через день побили фотографа Гліба Гараніча.

 

Після побиття Тетяни Чорновіл, вважаю, час складати базу даних на всіх міліціонерів, їхніх родичів. На всіх працівників прокуратури, судів тощо. На весь офісний планктон, що працює в офісах Ахмєтова, Колєснікова, Іванющенка, Клюєва тощо. Тиснути морально, бо час їм визначатися на чийому вони боці - криміналу чи народу.

 

Фото - Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14350
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду