Сучасне, стильне і модне

26 Квітня 2007
6436
26 Квітня 2007
11:32

Сучасне, стильне і модне

6436
Таким бачить оновлене радіо “Київ” його новий керівник Костянтин Спілка.
Сучасне, стильне і модне

Продовжуючи знайомити читачів "Хрещатика" зі змінами, які відбуваються у комунальних засобах масової інформації, наш кореспондент звернувся із запитанням, чим вони викликані, до виконуючого обов'язки директора радіостанції "Голос Києва" (позивні — "Радіо Київ") Костянтина Спілки.

— Радіостанція “Київ” несла такий само вантаж проблем, як і інші комунальні засоби масової інформації,— почав розмову Костянтин Вікторович.— Треба скорочувати штат, залишати найбільш кваліфікованих працівників, краще впорядкувати технологію ефіру, закуповувати нові програми. Потрібно змінювати інформаційну насиченість ефіру, бо коли раптом знаходжу в розкладі передачу, котра розповідає, як приготувати коктейль чи вберегти взимку від молі шерстяні речі, то мені хочеться знати, на якого слухача все це розраховано? Таке мовлення далеке від ринковості, конкурентності і тих речей, які реально цікавлять киян. І це при тому, що всі муніципальні мас-медіа мають непоганий козир — вони можуть бути найбільш поінформованими про все, що відбувається в місті.

Говорячи про образ радіо, який хотілося б реалізувати, то це радіо, спрямоване на цільову аудиторію слухачів, яким 25—45 років. Але вони об’єднані не просто віковою характеристикою, а колом інтересів: цікавляться літературою, театром, кіно, музикою. Це радіо для людей, які достатньо самостійні, відповідальні, активні. Інакше кажучи,— лідери, що сприймають певні культурні коди. Новий “Голос Києва” буде сучасною, оперативною і обов’язково стильною радіостанцією.

На недавній прес-конференції в “Українських новинах” ви говорили, що розширятимете співробітництво з “Німецькою хвилею” і радіо “Свобода”, які працюють в ефірі “Києва”. Що мали на увазі?

— Від “Свободи” ми плануємо одержувати не тільки інформаційні програми, випуски новин, але й, наприклад, програми з питань культури. Те ж саме стосується й “Німецької хвилі”. Переговори з цими партнерами тривають, і нам принципово цікаво співробітничати з ними й далі. Але поле цього співробітництва розширити.

Говорячи про образ радіо, який хотілося б реалізувати, то це радіо, спрямоване на цільову аудиторію слухачів, яким 25—45 років. Але вони об’єднані не просто віковою характеристикою, а колом інтересів: цікавляться літературою, театром, кіно, музикою.

Чи почуємо в ефірі “Києва” позивні й інших відомих мовників?

— Розмовляти треба з усіма, тому що сучасний світ характеризується транзитністю і багатством інформації. До нас звертаються з пропозиціями про можливе партнерство, пропонують окремі проекти і ми їх розглядатимемо.

Оновлену радіостанцію “Київ” ми почуємо вже найближчим часом чи, скажімо, восени, коли зазвичай розпочинаються нові радіосезони?

— Якби я пообіцяв, що через кілька тижнів радіо “Київ” працюватиме за новою концепцією, то виглядав би безвідповідальною особою. Мені подобається афоризм, який почув від свого колеги, нинішнього керівника телекомпанії “Київ” Дмитра Харитонова: “Не тільки гроші люблять тишу, але й ідеї теж”. Щоб реалізувати задумане, потрібен час. Суттєво формат радіостанції зміниться десь у вересні, не раніше. Але зміни вже тривають. Чому я говорю про осінь? Бо, щоб запустити нове радіо, треба спочатку знайти нове наповнення ефіру. Як стосовно музичного продукту, так і нових програм, стилістики самої станції. Не може в сучасному місті, а тим паче в столиці України, працювати мовник, у якого стилістика вчорашнього дня.

Для втілення нової концепції ви плануєте підсилити колектив іншими журналістами, топ-менеджерами?

— Насправді не настільки важливо, хто працюватиме — старі кадри чи нові. Головний критерій — професіоналізм. Мені свого часу довелося вести і прямі ефіри, і записи передач здійснювати. Був програмним, потім комерційним директором радіокомпанії, тому технологію роботи сучасної FM-станції знаю дуже добре. І знаю, як підібрати колектив, організувати його ефективну роботу. Крім того, за плечима є досвід реалізації великого соціокультурного проекту “Клуб “РодДом” у Харкові — він був першим і тривалий час єдиним приватним концертним залом в Україні. Працював виконавчим директором джазового фестивалю в Коктебелі.

Не може в сучасному місті, а тим паче в столиці України, працювати мовник, у якого стилістика вчорашнього дня.

То музична стилістика радіо “Київ” теж змінюватиметься?

— Так. Ми ведемо переговори з більшістю великих рекордингових лейблів, представлених в Україні. Сучасне, модне і стильне радіо повинно пропонувати слухачам сучасну, модну і стильну музику.

Валерій Новосвітній, «Хрещатик»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Хрещатик»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6436
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду