Під прицілом телекамери навколо світу

Під прицілом телекамери навколо світу

3 Серпня 2013
21269
3 Серпня 2013
23:32

Під прицілом телекамери навколо світу

21269
Ведучий тревел–шоу Андрій Бєдняков уже відвідав 55 країн
Під прицілом телекамери навколо світу
Під прицілом телекамери навколо світу
Любителі телеподорожей не можуть не знати Андрія Бєднякова - ведучого інтерівського проекту «Орел і решка». На каналі вже готують ­сьомий сезон програми, яку спочатку презентувало ще подружжя Жанни й Алана Бадоєвих. Із другого сезону в ефірі тревел-шоу - Бєдняков, до того учасник КВК, актор російської й української версій «Великої різниці». За пару років зi знімальною групою проекту «Орел і решка», який показує і російський канал «Пятница», Андрій об'їздив понад півсотні країн. Із ведучим ми говоримо про різне: особливості перебування за кордоном під прицілом телекамери, коли треба жити - за форматом програми - або за 100 доларів, або використовуючи «золоту карту» з необмеженим лімітом; про бажання частіше навідуватися у рідний Маріуполь і особливості українських та російських телеглядачів.
 

До речі, «зловити» Андрія для розмови було непросто. Хоча він і затримався у Києві на 10 днів, одночасно знімався у трьох скетч-комах для російського каналу «Пятниця» (другому сезоні «Великих почуттів» та двох нових пародійних проектах, назви яких ще не розголошують).
 

Складав сесії, пародіюючи голоси

 

- Андрію, як ведучий тревел-шоу проводить власну відпустку?

- У мене було вільних 6 днів - не знаю, чи можна їх назвати відпусткою. Був у Маріуполі у мами. Ще б хотів поїхати додому на 4 дні на початку серпня. Щоб була змога це зробити, вже навіть відмовився від якихось зйомок. Хочеться частіше бачити маму.

 

- Хто ваша мама? Вона всі випуски програми «Орел і решка» з вашою участю дивилася?

- Мама - медик, усе життя пропрацювала в лікарні. Мама - це найважливіша жінка у моєму житті. Їй, без сумніву, подобається «Орел і решка». Вона її дивиться, любить, як і всі наші друзі, мамині колеги. Вони телефонують, запитують, хвалять. Мама не тільки випуски на «Інтері» переглядає, а й їхні повтори на К1. Вона дуже пишається мною.

 

- Ви народилися у Маріуполі, після школи працювали там на металургійному комбінаті імені Ілліча. Чи багато ваших земляків можуть собі дозволити подорож за кордон? Чи була ваша мама за кордоном?

- У Маріуполі багато людей, які подорожують. Є люди, які достатньо заробляють, щоб «кататися» у різні країни. Хоча я, напевно, один iз небагатьох маріупольців, яким випало побувати у 55 країнах (тільки у Туреччині і Росії був до того, як став ведучим телепрограми). Мама за кордоном не була. Я намагаюся її кудись узяти з собою. Але в неї кішка й робота - тому мама постійно відмовляється.

 

- Чому ви не могли собі дозволити подорожувати до того, як стали ведучим тревел-шоу?

- Я не вважав припустимим брати гроші у батьків. Коли людині 20 років, вона хоче бути самостійною і вже працює, має заробляти собі на життя самотужки. На регулярні подорожі моїх грошей не вистачало.

 

- Ви закінчили Харківський університет внутрішніх справ. Що взяли звідти такого, що слугує вам понині?

- Я вчився в цьому університеті, бо на той момент мені дуже подобалося правознавство. Для мене страшенно цікавими були перші два роки, коли заняття відбувалися у Маріуполі, у філіалі університету: на сесії до нас приїздили викладачі з Харкова, я був відмінником. Після того, як на третьому курсі вже довелося самому їхати у Харків, я зрозумів, що не хочу цього робити. Я закінчив університет, складав сесії у Харкові, але кожна поїздка була - як похід на війну. Жили ми завжди десь у жахливому «спальному» районі, де під ногами постійно хлюпотіли вода і бруд. Мені постійно здавалося, що у Харкові без упину йде дощ - без нього не обходився жоден мій приїзд. Мої друзі описують це місто як яскраве і красиве, але для мене воно було іншим.

 

Під час навчання в університеті я зрозумів, що можна складати сесії, особливо не напружуючись, просто використовуючи вміння пародіювати голоси.

 

- Тоді ви вже були учасником КВК?

- Так. До КВК я потрапив, коли працював на меткомбінаті. Чітко пам'ятаю, саме лежав у лікарні, дивився фінал Асоціації КВК України і думав: «Як класно було б потрапити у команду!». Минув місяць чи півтора - і мене запросили грати у команду спочатку цеху, а потім - у збірну комбінату. Уже десь через рік мене покликали у команду Маріупольського гуманітарного університету, яка змагалася у Вищій лізі КВК Олександра Маслякова.

 

Про Цех культури, знаменитих конкурентів і чорних воронів

 

- З чого почалася ваша телекар'єра?

- Уперше я дуже давно самостійно пробувався на кастингу проекту «Останній комік» на ICTV. Тоді я вже працював у Будинку культури металургів у Маріуполі, який називали Цех культури. Мене вибрали, я став одним з учасників програми, зайняв друге місце, поступився лише Анатоль Анатолічу, який зараз веде «Сніданок з 1+1».

 

- Як потрапили в «Орел і решку»?

- Я вже знімався у «Великій різниці». Про кастинг дізнався від Жанни Бадоєвої - у нас були спільні знайомі, ми перетнулися на презентації кліпу Ольги ­Навроцької. «Велика різниця», в якій я вже знімався, зробила пародію на Алана Бадоєва - у нас була тема для розмови з Жанною. На роль ведучого «Орла і решки» пробувалося дуже багато людей, зокрема відомих телевізійників i тих, хто вважає себе такими. Я успішно пройшов два етапи: спочатку пробувався з Жанною, а потім знімали мій репортаж про київських чорних воронів iз вулиці Воровського.

 

- Яка з країн, у яких побували, вразила чи сподобалася найбільше?

- Це складне запитання. Кожна привертає увагу чимось особливим. Виокремлю Сполучені Штати Америки - це одна з найулюбленіших моїх країн. Відколи почав дивитися голлівудські фільми з красивими будинками і двориками, постійно уявляв, як я там буду гуляти. І мрія збулася. Коли тільки вийшов з аеропорту, відчув інше повітря... Хоча розумію, що це я собі нафантазував.

 

Дуже сподобалася Бразилія, Аргентина. Люблю Європу, хоч вона часто однакова, але Європа - це, у першу чергу, комфорт і затишок. Чомусь не дуже сподобалася Мексика, зокрема Мехіко. Можливо, тому що це була перша поїздка так далеко.

 

- Вашою співведучою у шостому сезоні стала ваша дівчина Настя Коротка, також акторка «Великої різниці». Ваші робочі графіки завжди збiгаються?

- І у «Великій різниці» ми разом, і в «Орлi і решцi», і зараз у трьох серіалах для каналу «Пятница» - разом. Разом і вдома, і на роботі... Хоча на зйомках тревел-шоу за кордоном, якщо летимо разом, бачимося лише у день прильоту й відльоту та коли знімають зустріч. Однак інколи хочеться побути деякий час порізно. Вважаю, періодично трохи треба відпочивати одне від одного.

 

У Росії рейтинги вищі

 

- Глядач «Орла і решки» бачить один день перебування ведучих проекту в тій чи іншій країні. Скільки часу насправді знімається кожен випуск і якими силами?

- Зйомки тривають два дні, не рахуючи дня прильоту. Їде, як правило, 7-8 людей. Якщо є якісь накладки зі зйомками в інших проектах, може їхати окремо один ведучий, оператор і сценарист. Здебільшого, вже на місці попередньо на кілька днів раніше починає роботу адміністратор, який домовляється за локації для зйомок ведучого з «золотою картою». До речі, інколи програмі закидають, що показуємо не най-найдорожчі готелі і ресторани. А в них часто просто не дозволяють знімати.

 

- Чи хотіли б жити постійно з «золотою картою»?

- Ні! Це нудьга. Приємно, коли самотужки досягаєш чогось. Мені особисто цікавіше рухатися по сходинках угору, а не відразу опинитися наверху. Якби я змалечку міг потрапити у 55 країн, мені б, напевно, не було так цікаво і по-дитячому азартно, як тепер.

 

- Обивательське запитання. Коли вам, за умовами програми, доводиться в ефірі жити на 100 у.о., на екрані правдоподібними виглядають, скажімо так, муки ощадливості. Насправді вам дозволяють повноцінно харчуватися чи ні?

- Ми намагаємося робити все по-справжньому. Але, коли дуже-дуже зголодніли й замучила спрага, можемо собі дозволити купити за бюджет проекту нормальні харчі й випити якісну воду. Коли знімаємо - кому випало - їмо найдешевшу їжу і ночуємо в хостелах, бо глядач має бачити справжні емоції. У кожному конкретному випадку вирішуємо, краще зекономити більше на проживанні чи харчуванні. Бо є, скажімо, такі хостели, в які навіть заходити страшно.

 

- Ви почали вести програму з другого сезону, після Алана Бадоєва. Не намагалися його наслідувати?

- Ні. Бачив його лише раз. Ми зустрілися на вечірці зі спільними знайомими.

 

- Проект «Орел і решка» знімають одночасно для українського і російського глядача. Ви їх ототожнюєте?

- Напевно, це різні глядачі. Такий висновок напрошується, якщо проаналізувати рейтинги проекту на «Інтері» та «Пятнице». У Росії «Орел і решка» значно успішніший. Можливо, тому що аудиторія «Інтера» старша, а «Пятница» - молодіжний канал.

 

Валентина Самченко, «Україна молода»

Фото - http://umoloda.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Валентина Самченко, «Україна молода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21269
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду