Гидко

25 Квітня 2013
14285
25 Квітня 2013
19:18

Гидко

14285
Робити кар'єру за широкою спиною, знаючи, що тебе в разі чого витягнуть і захистять, – звичайно, зручно
Гидко

Коли мене принижують - плювати. Звик. І давно не звертаю уваги на образи тих, хто займається зовсім іншою професією, ніж журналістика.

 

Але коли я спостерігаю, як на зустрічі з журналістським колективом практично ні в кого не вистачає сміливості захистити від нападок дрібних провокаторів людину, яка створила канал, на якому працюють такi унікальні журналісти ТВі, мені стає гидко.

 

Микола Княжицький - мій друг протягом останніх 25 років, і я вже точно знаю, що він не ангел. Але знаю і те, що саме він створював телеканали, які змогли зіграти вирішальну роль у становленні свободи слова в країні - тоді, коли ні сміливих інтернет-ресурсів, ні унікальних журналістів і в проектi не було.

 

Я пам'ятаю, що ми переживали на СТБ. Пам'ятаю, як виганяли з ефіру 1+1 - щоб у день підрахунку голосів на президентських виборах ми не сказали нічого зайвого про владу. ТВі - просто ще один етап у цій боротьбі, можливо - найбільш нелегкий, хоча хтозна.

 

Але створював цей канал як рупор незалежної журналістики саме Княжицький. Відстоював його в суді, коли у нас відбирали частоти, саме Княжицький. Жив під цілодобовим спостереженням СБУ саме Княжицький. Під кримінальною справою ходив саме Княжицький. Збирав мітинг на захист ТВі саме Княжицький.

 

Закликав людей заплатити штраф податковій - коли гроші не було в кого взяти - саме Княжицький, ризикуючи тоді і своєю репутацією, і авторитетом, натикаючись на здивовані запитання колег, у тому числі і на мої: чому власник не заплатить?

 

Робити кар'єру за широкою спиною, знаючи, що тебе в разі чого витягнуть і захистять, - звичайно, зручно. А плювати в обличчя - чесно.

 

Але я не про тих, хто плює в обличчя - на провокаторів і так проби нема де ставити, і рано чи пізно вони видадуть самі себе.

 

Я про тих, хто мовчить, а потім нишком ображає в соціальних мережах або зловтішається в кулуарах.

 

Якщо все це й унікальний журналістський колектив, то може мені варто подумати про який-небудь інший, менш унікальний?

 

Віталій Портников, президент ТВі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Віталій Портников, президент ТВі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14285
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sparrov
4042 дн. тому
Віталію, я людина котра ставиться з глибокою повагою до Вас з дитинства і Княжицький теж здобув мою повагу впродовж кількох років. Я з приємністю тис Вам руку та фотографувався під Укр.домом. Але зараз у мене когнітивний дисонанс. Методи Альтмана як мінімум викликають запитання, так ведуть себе грабіжники, а не поважні бізнесмени котрі здійснили етичну угоду.
Глядач
4043 дн. тому
Княжицкий снчла создает, а потом убивает и разрушает. Не нужно все перемешивать в кучу.
ваші глядачі
4043 дн. тому
Розвалились, як СРСР... Шкода... Невже хитрий хід влади? Ось і заткнули незалежних... Боляче!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду