Держкомтелерадіо пропонує моніторити читацький попит - щоб знати, які українські книжки друкувати

13 Березня 2013
3665
13 Березня 2013
12:27

Держкомтелерадіо пропонує моніторити читацький попит - щоб знати, які українські книжки друкувати

3665
Держкомтелерадіо пропонує моніторити читацький попит - щоб знати, які українські книжки друкувати

Держкомтелерадіо пропонує для популяризації української книги та пожвавлення читання не тільки пропагувати вітчизняну друковану продукцію у спеціальних телерадіопрограмах, рекламних роликах, а й здійснювати моніторинг читацького попиту. Про це йдеться в Концепції «Державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції та читання на 2014 - 2018 роки», яку підготував Держкомтелерадіо. Відповідний проект урядового розпорядження та пояснювальна записка до нього розміщені на сайті Комітету.

 

«Концепцією пропонується здійснювати моніторинг читацького попиту, пропагувати вітчизняну друковану продукцію у спеціальних телерадіопрограмах, рекламних роликах тощо. Серед дієвих заходів по стимулюванню галузі також зазначена модернізація державних поліграфічних підприємств, розширення і удосконалення мережі книгорозповсюдження, активізація участі вітчизняних видавців у міжнародних виставкових заходах. Книги рекламуватимуться посередництвом не лише засобів масової інформації, але й за допомогою різноманітних публічних заходів - літературних зустрічей, читань та навіть розміщенням інформації на зовнішніх носіях - білбордах, сітілайтах тощо», - зазначає прес-служба Комітету.

 

Очікується, що ці заходи дозволять збільшити наклад книжкової продукції, відвідуваність бібліотек та захистять вітчизняний ринок від напливу контрафактних видань.

 

Згідно із проектом, метою прийняття програми має стати відродження соціальної ролі вітчизняної книги через популяризацію української видавничої продукції, читання як процесу культурного, духовного, професійного та інтелектуального збагачення людини.

 

Фахівці Держкомтелерадіо проаналізували декілька варіантів вирішення зазначеного завдання, зокрема європейську, американську та пострадянську моделі розвитку видавничої галузі. Досвід іноземних держав показує, що найефективнішим способом популяризації усього спектру українського книговидання є прийняття відповідної програми на державному рівні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду