Спілка журналістів і медіапрофспілка схвалюють компроміс колективу і власника УНІАН

5 Березня 2013
5331
5 Березня 2013
14:35

Спілка журналістів і медіапрофспілка схвалюють компроміс колективу і власника УНІАН

5331
Спілка журналістів і медіапрофспілка схвалюють компроміс колективу і власника УНІАН

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) і Національна спілка журналістів України НСЖУ) заявили про схвалення компромісу, який було досягнуто в результаті переговорів між власником та представниками трудового колективу інформаційного агентства УНІАН. Про  цей йдеться у спільній заяві журналістських організацій, яку розповсюдила прес-служба медіа профспілки.

 

Як зазначено в заяві, НСЖУ і НМПУ вважають досягненням, що учасники переговорів домовилися про шляхи вирішення проблем, які виникли останнім часом, і що,  як сказано в прес-релізі УНІАН, «представники колективу отримали необхідні роз'яснення та інформацію, яка задовольнила колектив. Сторони вирішили питання не в режимі взаємного тиску, а в атмосфері довіри та співробітництва».

 

Медіапрофспілка та Спілка журналістів особливо високо оцінили той факт, що керівництво медіа-холдингу, куди входить УНІАН, взяло на себе всю відповідальність  за новини, які викликали резонанс в медіа-просторі. «Таким чином було підтверджено правоту журналістської команди УНІАН, яка виступила проти подібних методів професійної діяльності», - йдеться у заяві.

 

В той самий час НСЖУ і НМПУ вважають, що подібні факти не повинні повторюватися, «оскільки вони псують не лише імідж конкретного засобу масової  інформації, але і репутації професії загалом». Дві журналістські організації переконані, що для уникнення подібних проблем у майбутньому необхідно утворити редакційну раду УНІАН, у яку б могли б увійти представники трудового  коллективу. Також в агентстві має бути збережений осередок медіапрофспілки.

 

Медіапрофспілка та Спілка журналістів зазначають, що продовжать стежити за розвитком подій в агентстві УНІАН. Вони висловлюють сповідання, що їм більше до доведеться втручатися у конфлікти, оскільки вони не матимуть місця. 

 

Як писала «Детектор медіа», колектив УНІАН, керівництво та основний власник інформаційного агентства повідомили, що домовилися про шляхи вирішення проблем, які виникли останнім часом. «Представники колективу отримали необхідні роз'яснення та інформацію, яка задовольнила колектив. Сторони вирішили питання не в режимі взаємного тиску, а в атмосфері довіри та співробітництва. Колектив задоволений отриманими запевненнями, а керівництво взяло на себе всю відповідальність за новини, які викликали резонанс в медіа-просторі», - йдеться в повідомленні УНІАН.

 

Нагадаємо, 11 лютого ВО «Батьківщина» заявила, що сайт УНІАН розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка. Недостовірними названо інформацію від імені Сергія Власенка про спроби його отруєння та стеження за ним осіб «у костюмах мультиплікаційних ведмедів» і заяву від імені Олександри Кужель, до якої було додано декілька неправдивих абзаців. Новини вийшли лише на сайті, а в стрічці новин інформаційної агенції, які отримують інші медіа за передплатою, їх не було.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5331
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей Гузь
4094 дн. тому
Всі схвалили, компроміс і все таке. Але колектив вимагав звільнення керівництва. Профспілка вимагала притягення цього керівництва до кримінальної відповідальності. Цензура - це кримінальная стаття, поширення недостовірних відомостей - це порушення обов"язків, які покладені на ІА, тобто - також порушення законодавства, за що як мінімум передбачена адміністративна відповідальність. Скажіть, а хто ж з менеджерів був звільнений за усю цю ганебну ситуацію, хто з них поніс адміністративну, кримінальну и бодай дисциплінарну відповідальність? І якщо нічого такого не сталося, то це не компроміс, панове, це означає, що під тиском ліквідації УНІАН колектив, профспілка та спілка вирішили відкликати свої претензії, але зробити це так, щоб виглядало пристойно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду