Хорошковський не заперечив, що віддав інформполітику «Інтера» в руки Льовочкіна та Шувалова

1 Березня 2013
7896
1 Березня 2013
10:54

Хорошковський не заперечив, що віддав інформполітику «Інтера» в руки Льовочкіна та Шувалова

7896
Хорошковський не заперечив, що віддав інформполітику «Інтера» в руки Льовочкіна та Шувалова

Колишній власник медіагрупи «Інтер» і колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський підтвердив, що інформаційне мовлення каналу консультував радник голови Адміністрації президента Ігор Шувалов, але, на його думку, це не був виключно негативний вплив. Про це пан Хорошковський розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Ньюзрум - це така велика кухня, де важливість першої новини, а також її інтерпретація є первинним знанням, найважливішим знанням. Знаючи Ігоря Шувалова, можу сказати, він точно далеко не остання людина в цій справі, і те, що користувалися його консультаціями - це очевидно, і ніхто цього не заперечує, але це не означає, що йдеться виключно про негативний вплив. Тому що Ігор дуже інформативний, дуже технологічний, і він часто приносив ті зерна інформації, які дійсно на екрані виглядали сенсаційно», - заявив пан Хорошковський.

 

Водночас пан Хорошковський не став заперечувати, що консультації пана Шувалова вносили певний елемент впливу Адміністрації президента на контент: «Думаю, звісно, вносило, тому що в людини розумної завжди все подається під певним кутом, і, безумовно, це могло на щось впливати».

 

Валерій Хорошковський заявив, що сам він узагалі не втручався в інформаційну політику «Інтера»: «З вашою допомогою в тому числі - я маю на увазі журналістів - я отримав таке щеплення невтручання в інформполітику телеканалу Інтер, коли був держчиновником, що я реально не телефонував туди по півроку. І люди за мною бігали, щоб хоча б затвердити бюджет, тому що в умовах його дефіциту ці рішення не могли не прийматися власником».

 

На запитання, чи означає це, що він самоусунувся від інформаційної політики, по суті, віддавши її в руки голові Адміністрації президента Сергію Льовочкіну та його раднику Ігорю Шувалову, він відповів: «Виправдовуватися не буду. Можна й так вважати».

 

Пан Шувалов відійшов від консультування «Інтера», за словами пана Хорошковського, з моменту початку роботи громадської ради і навіь раніше - під час роботи каналу в рамках Меморандуму про відкриті новини перед парламентськими виборами-2012.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду