detector.media
01.03.2013 10:54
Хорошковський не заперечив, що віддав інформполітику «Інтера» в руки Льовочкіна та Шувалова

Колишній власник медіагрупи «Інтер» і колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський підтвердив, що інформаційне мовлення каналу консультував радник голови Адміністрації президента Ігор Шувалов, але, на його думку, це не був виключно негативний вплив. Про це пан Хорошковський розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Ньюзрум - це така велика кухня, де важливість першої новини, а також її інтерпретація є первинним знанням, найважливішим знанням. Знаючи Ігоря Шувалова, можу сказати, він точно далеко не остання людина в цій справі, і те, що користувалися його консультаціями - це очевидно, і ніхто цього не заперечує, але це не означає, що йдеться виключно про негативний вплив. Тому що Ігор дуже інформативний, дуже технологічний, і він часто приносив ті зерна інформації, які дійсно на екрані виглядали сенсаційно», - заявив пан Хорошковський.

 

Водночас пан Хорошковський не став заперечувати, що консультації пана Шувалова вносили певний елемент впливу Адміністрації президента на контент: «Думаю, звісно, вносило, тому що в людини розумної завжди все подається під певним кутом, і, безумовно, це могло на щось впливати».

 

Валерій Хорошковський заявив, що сам він узагалі не втручався в інформаційну політику «Інтера»: «З вашою допомогою в тому числі - я маю на увазі журналістів - я отримав таке щеплення невтручання в інформполітику телеканалу Інтер, коли був держчиновником, що я реально не телефонував туди по півроку. І люди за мною бігали, щоб хоча б затвердити бюджет, тому що в умовах його дефіциту ці рішення не могли не прийматися власником».

 

На запитання, чи означає це, що він самоусунувся від інформаційної політики, по суті, віддавши її в руки голові Адміністрації президента Сергію Льовочкіну та його раднику Ігорю Шувалову, він відповів: «Виправдовуватися не буду. Можна й так вважати».

 

Пан Шувалов відійшов від консультування «Інтера», за словами пана Хорошковського, з моменту початку роботи громадської ради і навіь раніше - під час роботи каналу в рамках Меморандуму про відкриті новини перед парламентськими виборами-2012.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY