У Донецьку обурилися тим, що пишуть в інтернеті про перших осіб держави

28 Лютого 2013
4628
28 Лютого 2013
16:47

У Донецьку обурилися тим, що пишуть в інтернеті про перших осіб держави

4628
У Донецьку обурилися тим, що пишуть в інтернеті про перших осіб держави

Учасники колегії Донецької облдержадміністрації 28 лютого підняли питання жорсткішої відповідальності журналістів, зокрема, в інтернеті. Про це повідомляє «Остров», який виклав уривок аудіозапису з колегії.

 

«Поки не буде законодавчо передбачена відповідальність журналістів за завідомо брехливу інформацію - в газетах, в інтернет-просторі, діла не буде... Молоді люди зараз користуються інтернет-простором. У жодній країні, крім Росії й нас, такої гидоти про перших осіб держави не пишуть», - обурився один з учасників колегії, який не назвав себе.

 

«Ми найближчим часом будемо пожинати плоди нашого байдужного ставлення до цього. Вони це використовують. І найголовніше - вони закладають недовіру в молодих людей і виховують у такий спосіб ціле покоління нігілістів. То сланцевий газ, то ще щось, не розуміючи суті проблеми. Це дуже серйозно, у нас спереду 2015 рік (рік президентських виборів. - ТК), ми час втрачаємо!», - обурився він.

 

У цей час із зали хтось викрикнув: «Давити їх, та й усе!».

 

У відповідь на це губернатор Донецької області Андрій Шишацький сказав: «Ні, треба, принаймні, їх, як мінімум, обіймати, а давити вже не всіх».

 

Як нагадує «Українська правда», раніше пан Шишацький вже дозволив собі лайку на адресу журналістів за те, як вони висвітлювали авіакатастрофу в Донецьку. Так він обізвав представників преси «говномьотчіками»: «З горем ніколи не може бути піару, але на то як професійні "гавномьотчікі" змогли це все зіпсувати, було дуже боляче дивитися. Я розумів, що якщо я десь з'явлюся і буду щось говорити ... очікування же інші», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4628
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Прокурор
4074 дн. тому
Рішенням Генпрокуратури України та за зверненням Донецької облради з 1 квітня 2013 р. інтернет буде повністю заборонено в Донецькій та Луганській областях.
Серж
4074 дн. тому
это сказал мер Краматорска - спокойно эта информация есть в интернете и новость можно спокойно обновить
boss
4074 дн. тому
ПРопоную негайно заборонити ІНТЕРНЕТ у Донецькій області !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду