Громадські діячі і артисти виступили за якнайшвидше відновлення виходу «Известий в Украине»

26 Лютого 2013
6485
26 Лютого 2013
12:49

Громадські діячі і артисти виступили за якнайшвидше відновлення виходу «Известий в Украине»

6485
Громадські діячі і артисти виступили за якнайшвидше відновлення виходу «Известий в Украине»

Кілька представників української інтелігенції виступили з заявою проти закриття щоденної газети «Известия в Украине». Про це повідомляє саме видання.

 

Політологи, експерти та культурні діячі звернулися до Президента України Віктора Януковича з проханням посприяти якнайшвидшому відновленню виходу газети.

 

«Видання  «Известия в Украине»  - останній оплот інтелігентної, думаючої аудиторії. Газета, яка протягом довгих років виважено, чесно і об'єктивно висвітлювала події політичного, економічного, культурного життя країни, займалася серйозним аналізом проблем і перспектив сучасного суспільства, створювала противагу засиллю тотальному цинізму, патологічному егоїзму, що пропагується абсолютною більшістю українських друкованих ЗМІ - газет, що безкарно насаджують насилля і бездуховність, тим самим повільно, але впевнено руйнуючи українське суспільство», - йдеться у заяві.

 

В тексті також зазначено, що останніми роками видання об'єднало навколо себе людей, що складають еліту України, стало мало не єдиним дискусійним майданчиком для інтелігенції.

 

«На шпальтах саме цієї газети публікувалися кращі публіцисти та письменники України. Щоденно колумністи «Известий в Украине» сміливо і професійно аналізували суспільно-політичні аспекти нашого життя», - підкреслюють автори заяви.

 

Свою підтримку «Известиям в Украине» висловили: Костянтин Матвієнко, журналіст, політолог та письменник; Семен Глузман, член Громадської гуманітарної ради при Президентові України; Микола Рушковський, народний артист України, лауреат Шевченківської премії; Лариса Кадочникова, народна артистка України, Лауреат Державної премії України ім. Тараса Шевченка; Роман Кофман, народний артист України; Михайло Захаревич, генеральний директор Театру ім. Івана Франка та інші.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6485
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дэви Аркадьев
4075 дн. тому
ПРИСОЕДИНЯЮ СВОЙ ГОЛОС! Громадські діячі і артисти виступили за якнайшвидше відновлення виходу «Известий в Украине» Політологи, експерти та культурні діячі звернулися до Президента України Віктора Януковича з проханням посприяти якнайшвидшому відновленню виходу газети. В 2012-м году в общей сложности более полугода жил и работал в навсегда родной для меня Украине. В это же время имел честь писать и печататься в "ИЗВЕСТИЯХ в Украине". С горечью узнав о событиях, которые нынче происходят с этим изданием, осознанно ставлю свою подпись под письмом, которое вчера направлено Гаранту украинской Конституции. Дэви АРКАДЬЕВ, член Союза писателей Украины. 27 февраля 2013, Филадельфия. P.S. Напечатав это сегодня в ФБ, подумал о том, что ситуация с изданием это не просто дело одного из украинских СМИ, а - если по большому счёту! - , с моей точки зрения, - лакмусовая бумажка свободы слова в Украине...
не ждали
4075 дн. тому
Привету: Конституция дает право каждому человеку на информацию. Президент - гарант Конституции. Что тут непонятного? Или вы призываете украинцев и журналистов жить по принципу: обоср..ли, стой и обтекай?!
не ждали
4075 дн. тому
Как можно путать "Известия в Украине" с КП ?????? Полноценную, объективную газету с желто-"голубым" таблоидом. фу-фу-фу!
Привет
4075 дн. тому
Собирать подписи в поддержку выхода газеты и отправлять их Януковичу - это пи**ц.
mediadim
4075 дн. тому
нацики не сильно подписались, в основном - "евроинтеллигенция"
Читатель
4075 дн. тому
Интересно, а собственно Игорь Коломойский вообще в курсе, что его газета закрыта. Может это повторяется история 2009 года, когда местное киевское нашальство все порешало и без уведомления партнеров, как украинских, так и российских дверью хлопнуло. Мол папа потом узнает, ну покричит маленько, ну ремня даст, но он же добрый, потом все простит...
читач з досвідом
4075 дн. тому
а справа в тому, що ми спочатку радіємо знищенню сильних конкурентів, а потім дивуємось, коли по нас вже їдуть "воронки"
Bazar
4076 дн. тому
Якщо газета займатиме проукраїнську, державницьку позицію, то я "за". Бо ж іще журналісти через закриття залишаться без роботи. якщо ж вона обслуговуватиме "п"ятиколонників", то "нафіг". А підписанти здебільшого наразі не "впечатляют" суто проукраїнською настроєвістю. Хоч особи значимі. Може помиляюся? То ...
Noser
4076 дн. тому
Щось знову я помилився. Яніна то з Комсомольської правди. Так що Известия не треба закривати
Noser
4076 дн. тому
Коли слухаєш на Свободі слова Яніну, то не дуже співчуваєш закриттю газети.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду