detector.media
26.02.2013 12:49
Громадські діячі і артисти виступили за якнайшвидше відновлення виходу «Известий в Украине»

Кілька представників української інтелігенції виступили з заявою проти закриття щоденної газети «Известия в Украине». Про це повідомляє саме видання.

 

Політологи, експерти та культурні діячі звернулися до Президента України Віктора Януковича з проханням посприяти якнайшвидшому відновленню виходу газети.

 

«Видання  «Известия в Украине»  - останній оплот інтелігентної, думаючої аудиторії. Газета, яка протягом довгих років виважено, чесно і об'єктивно висвітлювала події політичного, економічного, культурного життя країни, займалася серйозним аналізом проблем і перспектив сучасного суспільства, створювала противагу засиллю тотальному цинізму, патологічному егоїзму, що пропагується абсолютною більшістю українських друкованих ЗМІ - газет, що безкарно насаджують насилля і бездуховність, тим самим повільно, але впевнено руйнуючи українське суспільство», - йдеться у заяві.

 

В тексті також зазначено, що останніми роками видання об'єднало навколо себе людей, що складають еліту України, стало мало не єдиним дискусійним майданчиком для інтелігенції.

 

«На шпальтах саме цієї газети публікувалися кращі публіцисти та письменники України. Щоденно колумністи «Известий в Украине» сміливо і професійно аналізували суспільно-політичні аспекти нашого життя», - підкреслюють автори заяви.

 

Свою підтримку «Известиям в Украине» висловили: Костянтин Матвієнко, журналіст, політолог та письменник; Семен Глузман, член Громадської гуманітарної ради при Президентові України; Микола Рушковський, народний артист України, лауреат Шевченківської премії; Лариса Кадочникова, народна артистка України, Лауреат Державної премії України ім. Тараса Шевченка; Роман Кофман, народний артист України; Михайло Захаревич, генеральний директор Театру ім. Івана Франка та інші.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY