Держкомтелерадіо визначив пріоритети на 2013 рік: суспільне мовлення, цифрове телебачення

25 Лютого 2013
7189
25 Лютого 2013
19:51

Держкомтелерадіо визначив пріоритети на 2013 рік: суспільне мовлення, цифрове телебачення

7189
Держкомтелерадіо визначив пріоритети на 2013 рік: суспільне мовлення, цифрове телебачення

Пріоритетними завданнями Держкомтелерадіо у 2013 році будуть, зокрема, організаційно-правове забезпечення створення суспільного телебачення і радіомовлення та подальший розвиток ефірного наземного цифрового телерадіомовлення. Таке рішення ухвалено на засіданні підсумкової колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення 25 лютого.

 

Також до числа пріоритетних завдань входять: забезпечення конституційних прав громадян на свободу слова та інформацію, інформування про важливі події суспільного життя та висвітлення державними ЗМІ соціально-економічних реформ, сприяння розвитку вітчизняних друкованих ЗМІ, створення умов для розвитку вітчизняного книговидання і книго розповсюдження, популяризації вітчизняної книги.

 

За словами голови Держкомтелерадіо Олександра Курдіновича, у 2012 році доступ до цифрового телебачення отримали близько 7 млн громадян (2,5 млн домогосподарств), що становить близько 20% від потреби. Зокрема, близько 800 тис. домогосподарств отримали телетюнери за кошти державного бюджету. «За підсумками 2013 року ми сподіваємося, що 12 млн громадян матимуть доступ до цифрового телебачення», - повідомив він журналістам.

 

У 2012 році, за словами пана Курдіновича, відбулося технічне переснащення низки державних компаній:

- придбано обладнання великих апаратно-студійних блоків Луганської, Кіровоградської, Черкаської ОДТРК і ДТРК «Крим»;

- побудовано та оснащено нову радіостудію Черкаської ОДТРК;

- відремонтовано й оснащено новий комплекс виробництва новин Львівської ОДТРК;

- введено в експлуатацію нову ПТС Кіровоградської ОДТРК - для потреб усієї Центральної України.

 

У 2013 році Держкомтелерадіо сподівається на виділення з держбюджету коштів на продовження переоснащення ДТРК «Культура» відповідно до затвердженого урядом плану заходів розвитку цього каналу. «"Культура" активно здійснює заходи, щоб переїхати в НТКУ», - повідомив пан Курдінович.

 

Окрім цього Держкомтелерадіо розраховує на підтримку урядом проекту модернізації середньохвильового мовлення НРКУ і виділення відповідних коштів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7189
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
A
4090 дн. тому
http://volshebnaya-planeta.ru
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду