detector.media
25.02.2013 19:51
Держкомтелерадіо визначив пріоритети на 2013 рік: суспільне мовлення, цифрове телебачення

Пріоритетними завданнями Держкомтелерадіо у 2013 році будуть, зокрема, організаційно-правове забезпечення створення суспільного телебачення і радіомовлення та подальший розвиток ефірного наземного цифрового телерадіомовлення. Таке рішення ухвалено на засіданні підсумкової колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення 25 лютого.

 

Також до числа пріоритетних завдань входять: забезпечення конституційних прав громадян на свободу слова та інформацію, інформування про важливі події суспільного життя та висвітлення державними ЗМІ соціально-економічних реформ, сприяння розвитку вітчизняних друкованих ЗМІ, створення умов для розвитку вітчизняного книговидання і книго розповсюдження, популяризації вітчизняної книги.

 

За словами голови Держкомтелерадіо Олександра Курдіновича, у 2012 році доступ до цифрового телебачення отримали близько 7 млн громадян (2,5 млн домогосподарств), що становить близько 20% від потреби. Зокрема, близько 800 тис. домогосподарств отримали телетюнери за кошти державного бюджету. «За підсумками 2013 року ми сподіваємося, що 12 млн громадян матимуть доступ до цифрового телебачення», - повідомив він журналістам.

 

У 2012 році, за словами пана Курдіновича, відбулося технічне переснащення низки державних компаній:

- придбано обладнання великих апаратно-студійних блоків Луганської, Кіровоградської, Черкаської ОДТРК і ДТРК «Крим»;

- побудовано та оснащено нову радіостудію Черкаської ОДТРК;

- відремонтовано й оснащено новий комплекс виробництва новин Львівської ОДТРК;

- введено в експлуатацію нову ПТС Кіровоградської ОДТРК - для потреб усієї Центральної України.

 

У 2013 році Держкомтелерадіо сподівається на виділення з держбюджету коштів на продовження переоснащення ДТРК «Культура» відповідно до затвердженого урядом плану заходів розвитку цього каналу. «"Культура" активно здійснює заходи, щоб переїхати в НТКУ», - повідомив пан Курдінович.

 

Окрім цього Держкомтелерадіо розраховує на підтримку урядом проекту модернізації середньохвильового мовлення НРКУ і виділення відповідних коштів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY