ОДТРК, НТКУ й НРКУ подають Держкомтелерадіо свої пропозиції щодо оптимізації

25 Лютого 2013
6078
25 Лютого 2013
19:32

ОДТРК, НТКУ й НРКУ подають Держкомтелерадіо свої пропозиції щодо оптимізації

6078
У березні Держкомтелерадіо прийматиме рішення по кожній компанії
ОДТРК, НТКУ й НРКУ подають Держкомтелерадіо свої пропозиції щодо оптимізації

Приблизно половина державних мовників уже подали Державному комітету телебачення і радіомовлення свої пропозиції щодо оптимізації видатків у 2013 році. Про це «Телекритиці» повідомив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.

 

Свої пропозиції вони мають подати до 1 березня.

 

За словами пана Курдіновича, мовники пропонують власне бачення вирішення проблемних питань. «У кожного є внутрішні резерви. З одного боку - незаповнені вакансії, з іншого боку - ділянки виробничих процесів, які можна оптимізувати, вдосконалити. Наприклад, ту роботу, яку виконувало 20 осіб, можуть виконувати 10 осіб. Можна оптимізувати процес виробництва новин за рахунок конвергенції ньюзрумів, як, наприклад, на Львівщині, зробити ньюзрум, який буде працювати на телебачення, радіо, інтернет», - розповів голова Держкомтелерадіо.

 

Також пропонується оптимізація мереж мовлення. «Наприклад, мовлення відбувалося на старих передавачах, у багатьох ОДТРК було УКХ-мовлення - ми потихеньку відмовляємося від нього, оскільки це кошти. Пропонується розповсюджувати сигнал не тільки через Концерн РРТ, а й через приватні компанії, не через релейки, а через оптоволокно. Це дає змогу здешевити трансляцію», - зазначив пан Курдінович.

 

Протягом березня Держкомтелерадіо розгляне пропозиції та прийме рішення по кожній телерадіокомпанії.

 

Голова профспілки працівників культури Людмила Перелигіна закликала керівництво ТРК «зважено та мудро» підійти до вирішення питання про скорочення штату компаній. За її словами, угода між Кабміном і профспілками передбачає, що всі скорочення мають сягати не більше 3% штату. Якщо ж скорочуються понад 3% співробітників, то мають бути конкретні підстави для такого скорочення і чітке дотримання всіх норм законодавства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6078
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
поддерживаю
4098 дн. тому
Правильно, разогнали тогда ут-шников, а этих диспетчеров, которые ни работы, ни людей не знают, набрали на их места
бегом марш!
4099 дн. тому
Пущай егорушка заберет на интер свою профессиПАХАЛЮКскую каманду, оптимизация будет с лихвой. нечего государственные деньги проедать - интер ждет!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду