UMH Publishing відкликала 20% тиража «Фокуса» через технічний брак

25 Лютого 2013
7225
25 Лютого 2013
14:42

UMH Publishing відкликала 20% тиража «Фокуса» через технічний брак

7225
UMH Publishing відкликала 20% тиража «Фокуса» через технічний брак

UMH Publishing відкликала частину тиража 8-го номера журналу «Фокус» через технічний брак. Про це йдеться у заяві PR-служби ділового сегменту UMH group.

 

«У п'ятницю, 22 лютого, служба збуту UMH Publishing була змушена відкликати з роздрібних мереж частину тиража журналу «Фокус» № 8, що загалом  не перевищує 20% всіх надрукованих примірників номеру. Причина - у виявленому технологічному браціі: при виробництві журналу окремі його частини були надруковані в неправильному порядку, через що деякі сторінки дублювалася, а деякі - були відсутні. У зв'язку з цим постраждали як редакційні матеріали, так і рекламні макети. Обставини, які призвели до появи бракованої частини тиражу, зараз з'ясовуються. Для тих, хто не зміг придбати журнал «Фокус» в роздрібному продажі, на сайті focus.ua доступна його електронна версія, повністю ідентична друкованій», - повідомила прес-служба.

 

PR-служби ділового сегменту UMH group надала фото

на підтверждення наявності технічного браку

 

Тим часом Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив звернення керівництву «Укрпошти» та головному редактору журналу «Фокус» з проханням поінформувати про причини вилучення накладу журналу № 8 від 21.02.2013). Він зазначив, що Комітет з'ясовуватиме, наскільки такі дії є правомірними.

 

«За будь-яких обставин, факт вилучення накладу журналу з критичною оцінкою діяльності влади в Україні за три роки президентства Віктора Януковича, насторожує і вимагає відповідного реагування. У будь-якому разі, треба до кінця з'ясувати дану ситуацію і потім визначатися з подальшою реакцією Комітету на такі дії», - сказав Микола Томенко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», відразу кілька людей, у тому числі журналіст, оглядач «Української правди» Мустафа Найєм, повідомили, що випуск тижневика від 21.02.2013 вилучено з кіосків та сайту видання. У цьому номері «Фокуса» три публікації присвячено даним про витрати апарату глави держави.

 

Ситуація викликала резонанс в інтернет-ЗМІ і соцмережах. Після цього «Фокус» поновив інформацію про номер з Януковичем на сайті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7225
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
олександр михельсон
4098 дн. тому
22 березня?! )))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду