Керівником інформаційної служби телеканалу ZIK став Олександр Радченко

21 Лютого 2013
7207
21 Лютого 2013
15:46

Керівником інформаційної служби телеканалу ZIK став Олександр Радченко

7207
Керівником інформаційної служби телеканалу ZIK став Олександр Радченко

Керівником інформаційної служби новин на львівському телеканалі ZIK став колишній ведучий програми «Вікна-новини» (СТБ) Олександр Радченко. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Журналісту, який протягом восьми років вів випуски новин на СТБ, запропонував співпрацю генпродюсер львівського каналу ZIK Омелян Ощудляк.

 

 «Я чув дуже багато позитивного про ZIK. І коли наприкінці минулого року генеральний продюсер телеканалу ZIK Омелян Ощудляк розповів, що з'явилася вакансія, і запропонував спробувати, то я зважився. Упродовж двох днів спостерігав за робочим процесом - і зрозумів, що мені це цікаво. У січні цього року почав працювати», - сказав Олександр Радченко.

 

Програма новин «Огляд дня», яку готує інформаційна служба, виходить в ефір щобудня о 21.00.

 

На думку пана Радченка, інформаційна служба регіонального каналу у Львові може собі дозволити працю без обмежень свободи слова.

 

«Коли я приїхав до Львова, то мені здавалося, що журналісти висвітлюють якісь недостатньо значимі теми. Але вони вміють їх правильно подати: аналізують, дають думки експертів. Після кількох днів я зрозумів, чому мені так подобається на ZIKу: тут можна вільно працювати, ніхто не обмежує. Я побачив «Вікна» зразка їхніх кращих часів. Я пам'ятаю й інші часи, коли на СТБ сидів представник Кучми і ми буквально боролися за кожне речення. А у Львові є основи вільної журналістики, на більшості столичних каналів цього, на жаль, нема», - впевнений керівник інформаційної служби телеканалу ZIK.

 

За словами пана Радченка, його ініціативою стала більша увага до соціальної проблематики випусків «Огляду дня».

 

«Трохи змінив основну тематику - з побутових тем ми більше зосередилися на соціально активних. Я практично відкинув кримінальні теми. Великою перевагою наших сюжетів є те, що журналісти «копають» тему, тобто старанно її досліджують, а не просто розповідають про події», - розповів Олександр Радченко.

 

На телеканалі ZIK працює «гаряча лінія», яка, за словами керівника інформаційної служби, допомагає знаходити цікаві теми та героїв сюжетів.

 

«"Гаряча лінія" дає нам ексклюзиви. Ми розповідаємо про те, чого не знають інші медіа. Найсенсаційніші проблеми часто підхоплюють журналісти з інших ЗМІ. Позитивно, що ми одразу маємо героя сюжету. Як фішка каналу, "гаряча лінія" чудово працює. Це абсолютно вдала ідея. Звичайно, що ми не подаємо всі теми. Іде жорсткий відсів. Якось мені навіть довелося зняти з ефіру вже змонтований сюжет, бо в ньому людина хотіла завдяки нам реалізувати свою меркантильну ідею. А наше завдання - демонструвати глобальну проблему на прикладі одного героя. Це має бути повчальний матеріал. Ми демонструємо глядачу як виходити з тієї чи іншої ситуації і цим допомагаємо», - сказав пан Радченко.

 

Олександр Радченко має 20 років досвіду роботи на телебаченні: почав працювати репортером на донецькому телеканалі «Аскет», через деякий час став старшим редактором, а потім керівником відділу новин. Згодом перейшов на телекомпанію «3Т», звідти почав співпрацю з «Вікнами». На СТБ починав як спеціальний кореспондент, вів випуск новин російською мовою, потім став ведучим українського випуску. На СТБ пропрацював 10 років, з яких вісім - упродовж 1997-2005 років - був ведучим основного випуску новин. Залишивши СТБ, працював у ранковій програмі «1+1», вів на «Тонісі» економічні щоденники, висвітлював екологічну тематику.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду