Олег Наливайко: УНІАН продовжить працювати з дотриманням стандартів

20 Лютого 2013
7481
20 Лютого 2013
11:00

Олег Наливайко: УНІАН продовжить працювати з дотриманням стандартів

7481
За 30 днів планується проведення зборів засновників
Олег Наливайко: УНІАН продовжить працювати з дотриманням стандартів

«Агентство продовжить працювати з дотриманням всіх стандартів», - сказав у коментарі «Детектор медіа» президент УНІАН, голова Національної спілки журналістів Олег Наливайко.

 

Нагадаємо, 19 лютого в інформаційному агентстві УНІАН відбулися збори трудового колективу за участі представників власників агентства та керівників. На зборах були присутні керівник групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко та генеральний директор агентства Вадим Осадчий. Сторони висловили свої позиції і своє бачення ситуації, що склалася в агентстві, після чого було вирішено взяти перерву для напрацювання та обговорення рішення.

 

«Вчора відбулися збори трудового колективу за участі керівництва медіагрупи та керівництва і колективу УНІАН, в яких я брав участь. Учасники зборів мали можливість поспілкуватися з Ігорем Коломойським в режимі телефонної розмови. Відбулось обговорення всього комплексу проблем, що виникли», - сказав Олег Наливайко.

 

За його словами, адміністрація і трудовий колектив домовилися, що протягом десяти днів спільно вивчатимуть ситуацію, після чого відбудеться робоча зустріч представників колективу, а за 30 днів планується проведення зборів засновників.

 

«Нагадаю, що в наступному місяці УНІАН виповнюється 20 років. Дуже хотілося б, щоб в будинку УНІАНу, зведеному силами колективу і засновників, ми всі змогли би достойно святкувати ювілей, і щоб в ньому було комфортно жити і працювати», - зазначив президент УНІАН.

 

Олександр Ткаченко у коментарі «Детектор медіа» сказав: «Вчора відбулася відкрита та відверта розмова, почалася внутрішня робота. Протягом тижня, поки вона триває, ми домовилися утриматися від коментарів».

 

Нагадаємо, 20 лютого Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів звернулася до Комісії з журналістської етики з проханням розглянути конфліктну ситуацію в УНІАН, пов'язану з поширенням 11 лютого 2013 року на сайті агентства недостовірної інформації. Про це йдеться в прес-релізі Міжвідомчої робочої групи. 

 

Як писала «Детектор медіа», 11 лютого ВО «Батьківщина» заявила, що сайт УНІАН розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка.  Недостовірними названо інформацію від імені Сергія Власенка про спроби його отруєння та стеження за ним осіб «у костюмах мультиплікаційних ведмедів» і заяву від імені Олександри Кужель, до якої було додано декілька неправдивих абзаців. Новини вийшли лише на сайті, а в стрічці новин інформаційної агенції, які отримують інші медіа за передплатою, їх не було.

Шестеро редакторів сайту УНІАН зробили спільну заяву, що впевнені: сфальшовані коментарі - це джинса, і відповідальність за це мають нести гендиректор агентства і шеф-редактор.

 

Також Незалежна медіа-профспілка України у зв'язку з цими подіями заявила, що призначене кілька місяців тому керівництво інформаційного агентства УНІАН, має піти у відставку.

 

Колектив УНІАН згодом оприлюднив звернення до основного акціонера Ігоря Коломойського, голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка та керівника групи «1+1» Олександра Ткаченка, у якому також закликає з метою зберегти репутацію УНІАН відкликати призначений на початку 2012 року менеджмент.

 

Бойкот новинам інформаційного агентства УНІАН оголосили «Дзеркало тижня», «Українська правда» і ТВі. Досі керівництво агенції не коментувало ситуацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7481
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
шпальта
4082 дн. тому
Про які стандарти може іти мова , коли ВІДВЕРТУ БРЕХНЮ і досі соромязливо називають недостовірною інформацією .Ще назвіть брехливого писаку недостовірним журналістом . Стандарт один-ЧЕСНИЙ ЖУРНАЛІСТ .
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду