«Гай дитячих снів»: 1+1 media приймає заявки на висадку дерев у пам’ять про дітей, життя яких обірвала війна

«Гай дитячих снів»: 1+1 media приймає заявки на висадку дерев у пам’ять про дітей, життя яких обірвала війна

5 Квітня 2024
1995

«Гай дитячих снів»: 1+1 media приймає заявки на висадку дерев у пам’ять про дітей, життя яких обірвала війна

1995
Влітку минулого року 1+1 media спільно з БФ «Озеленення України» в межах глобальної екологічної ініціативи з озеленення планети «Greening of the Planet» розпочали висадку дерев у пам’ять про дітей, життя яких обірвала війна. Ініціатива отримала символічну назву «Гай дитячих снів».
«Гай дитячих снів»: 1+1 media приймає заявки на висадку дерев у пам’ять про дітей, життя яких обірвала війна
«Гай дитячих снів»: 1+1 media приймає заявки на висадку дерев у пам’ять про дітей, життя яких обірвала війна

Так, найближчими днями буде реалізована чергова висадка дерев памʼяті. Спільно з партнерами ми висадимо перші цьогорічні дерева в селищі Макарів, що під Києвом.

«Коли ми торік розпочинали засаджувати “Гай дитячих снів” у Макарові — то в усіх на устах була страшна цифра: станом на той листопад 510 дітей загинуло в Україні внаслідок російської агресії. Коли ми готувались цього тижня до нової висадки, побачили, як суттєво ця жахлива статистика змінилась. На березень загиблих уже 535. Фактично, за менше як пів року росіяни неначе вбили ще один цілий український шкільний клас. Наша найбільша мрія, щоб ця цифра застигла і вже ніколи не зростала, але реальність війни, на жаль, зовсім інша. Тому мусимо постійно про це говорити, постійно нагадувати світу, що відбувається в Україні та підтримувати родини, що пережили такі тяжкі втрати», — підкреслив Святослав Гринчук, ментор проєкту, ведучий 1+1 Марафон і ТСН. 

Раніше, восени 2023 року, в Макарові заклали початок Гаю, висадивши 100 райських яблунь. Окрім цього, дерева памʼяті були висаджені в десятках міст і сіл України.

По всій Україні тривають висадки дерев, адже завдання проєкту — популяризувати цей рух, привчити молодь до екосвідомості та зробити 1 вересня традицією вшановувати памʼять дітей під час урочистих заходів. Загалом організатори планують висадити понад 500 райських яблунь у Макарові та тисячі — по всій Україні.

«Біль втрати не минає з роками! Війна в кожного з нас забирає щось своє… Житло… Можливості… Рідних людей… І навіть маленьких дітей у батьків! Ми маємо памʼятати всіх, хто загинув унаслідок цього безжалісного тероризму, особливо наших найменших янголів. У спогад про них ми висаджуємо “Гай дитячий снів”, який у майбутньому стане простором, куди можна буде прийти в будь-яку пору року та під шурхіт листя набиратися сил від природи»,  — зазначила Валентина Хамайко, менторка проєкту, ведуча воєнного проєкту «Хоробрі серця» та ранкового проєкту «Сніданок з 1+1».

Аби доєднатися до проєкту, заповнюйте аплікаційну форму за цим посиланням для висадки дерева — символу вшанування пам’яті дитини. Разом ми висадимо гай з райськими яблунями, аби памʼять про дітей проростала крізь роки та символізувала вічне життя.

Також закликаємо всіх небайдужих людей, громади, заклади культури та освіти долучатися до проєкту, висаджувати памʼятні дерева та популяризувати цей важливий рух. Про кожен такий захід ми обовʼязково розповідатимемо на своїх інформаційних ресурсах.

Нагадуємо, що проєкт буде реалізовуватися командами 1+1 media, «Сніданку з 1+1» та ТСН, спільно з БФ «Озеленення України». Ментори проєкту — ведуча воєнного проєкту «Хоробрі серця» та ранкового проєкту «Сніданок з 1+1» Валентина Хамайко, ведучий 1+1 Марафон і ТСН Святослав Гринчук. Партнери проєкту — садовий центр «Брусвяна» та Business Woman Club.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1995
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду